Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

67 χρόνια μετά βρήκαν το όχημα που συμμετείχε σε επίθεση κατά του Μουσολίνι

17.12.2012 | 00:33
Συντρίμμια του αμερικανικού αμφίβιου οχήματος που βυθίστηκε μαζί με 24 άνδρες κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου μετα απο επίθεση στο σπίτι του Μουσολίνι δίπλα στη λίμνη, ανακάλυψαν ερευνητές 67 χρόνια αργότερα.

Μετά απο μια αναζήτηση διάρκειας 67 χρόνων, το σημείο όπου χάθηκαν 24 Αμερικανοί πεζοναύτες μάλλον τελικά έχει ανακαλυφθεί.
ΟΙ αμερικανοί στρατιώτες έχασαν την ζωή τους τις τελευταίες μέρες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, σε ενα ατυχημα εφόδου κατα του δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι.
Ενα βίντεο που κυκλοφόρησε αυτη την βδομάδα δείχνει κατι που φαίνεται να ειναι το "ναυάγιο" του Αμερικανικου αμφιβιου οχήματος το οποίο βυθίστηκε στις 30 Απριλίου του 1945.Με την βοήθεια εξελιγμένων 'σοναρ' συστημάτων και ενός μη επανδρωμένου υποβρυχίου οι εξερευνητές ελπίζουν για τον επαναπατρισμό στις ΗΠΑ των λειψάνων των ανδρων που έχασαν την ζωή τους.
Οι στρατιώτες ήταν μέλη της 10η Ορεινής Μεραρχία του Στρατού των ΗΠΑ και κυρίως του 85ου Σύνταγματος Πεζικού που πολέμησε σε ορισμένες από τις πιο δύσκολες περιοχές στη Βόρεια Ιταλία, εναντια των Γερμανών.

Κατέλαβαν την βίλα αμαχητί, αλλά εκείνο το βράδυ μια βίαιη καταιγίδα έπληξε ενα απο τα DUKW αμφίβια οχήματα και βυθίστηκε με 25 στρατιωτικούς με αποτέλεσμα να χαθούν όλοι εκτος απο εναν.
Όλοι οι στρατιώτες που επέβαιναν εξακολουθούν να αποκαλούνται αγνοούμενοι.
Η ανακάλυψη του ναυαγίου κλείνει 67 χρόνια αναζήτησης για την Promare, μια μη-κερδοσκοπική για την ομάδα έμπειρων αρχαιολόγων, που έχουν βρει παρόμοια ναυάγια στα ανοικτά των ακτών της Ιαπωνίας, στην Ελλάδα και σε άλλα μέρη της Μεσογείου.

Όχημα πολλαπλών χρήσεων στο σπίτι, για τηνξηρά ή για τη θάλασσα: DUKW

Το DUKW (γνωστό και ώς 'Duck' δηλαδη 'πάπια') ήταν ενα 6τροχο (6 wheel drive) αμφίβιο φορτηγό που κατασκεύασε η General Motors Corporation κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου για τη μεταφορά εφοδίων και στρατευμάτων απο τη ξηρά και τη θάλασσα και για τη προσέγγιση και διέλευση σε παραλίες μετα απο αμφίβιες επιθέσεις.

Source:Daily Mail

 

ΣΧΟΛΙΑ