Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΝΑΤΟ - ΕΕ

"Σώστε την Παλμύρα" - Έλληνας ευρωβουλευτής ζητά μέτρα προστασίας της αρχαίας πόλης

13.06.2015 | 18:55
Μέτρα για την προστασία της αρχαίας πόλης Παλμύρας από τους τζιχαντιστές  ζήτησε από την ΕΕ ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες κ. Νότης Μαριάς, με παρέμβασή του στην Ευρωβουλή


Συγκεκριμένα μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισήμανε ότι «η κατάσταση στην Παλμύρα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Οι κίνδυνοι για την περιοχή από το ISIS έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα. Η καταστροφή των θρησκευτικών και των πολιτιστικών μνημείων εκ μέρους των τζιχαντιστών έχει ως στόχο την αποσταθεροποίηση των πληθυσμών και την καταστροφή της πολιτιστικής τους κληρονομιάς. Οι τζιχαντιστές επιδίδονται πλέον σε επικερδές λαθρεμπόριο αρχαιολογικών θησαυρών. Η Παλμύρα έχει ηλικία πάνω από 2.000 χρόνια και αποτελεί πολιτιστικό θησαυρό που έχει αναγνωριστεί ως παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO».


Ακόμη ο κ.  Νότης Μαριάς υπογράμμισε: «Πρέπει να ληφθούν μέτρα για την προστασία της αρχαίας Παλμύρας, για να μπει τέλος στις τρομοκρατικές δράσεις του ISIS, στις σφαγές των Χριστιανικών πληθυσμών και στη λεηλασία των αρχαιολογικών θησαυρών. Ταυτόχρονα πρέπει να καταδικαστεί και η δράση του καθεστώτος Άσαντ που παραβιάζει εκτεταμένα τα ανθρώπινα δικαιώματα και να προχωρήσει το καθεστώς  άμεσα στην απελευθέρωση του ακτιβιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων MAZEN DARWISH».Καταλήγοντας τόνισε: «Ζητώ λοιπόν συνάδελφοι να υπερψηφίσετε το κοινό Ψήφισμα, το οποίο επίσης συνυπογράφω».

 Βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά:
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ