Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Τουρκία

Σωσίβια θανάτου πουλάνε Τούρκοι σε μετανάστες

05.07.2015 | 00:03
Το κύμα παράτυπων μεταναστών από διάφορες χώρες που πλήττει μέσω Τουρκίας τα ελληνικά νησιά αποκαλύπτει και το εγκληματικό όργιο κερδοσκοπίας που έχει αναπτυχθεί στα τουρκικά παράλια όχι μόνο με τα υψηλά κόμιστρα που ζητούν οι ''δουλέμποροι'' διακινητές, αλλά και με τον ''εξοπλισμό'' που τους προμηθεύουν, δήθεν για βοήθεια!
Σύμφωνα με αποκαλυπτικά ρεπορτάζ τουρκικών ΜΜΕ Σύριοι, που καταφεύγουν στην Τουρκία λόγω του εμφυλίου στη χώρα τους και επιθυμούν να περάσουν στα ελληνικά νησιά τους πωλούνται ''σωσίβια'' γιλέκα τα οποία κατασκευάζονται λαθραία στη Σμύρνη, για να τα χρησιμοποιούν στην περίπτωση που ναυαγήσει το σκάφος τους και πέσουν στη θάλασσα. 
Αυτά τα χαμηλής ποιότητας γιλέκα πωλούνται έναντι 20 τουρκικών λιρών όταν η τιμή του κανονικού γιλέκου είναι 75 λίρες. Με τα γιλέκα αυτά οι παράνομοι μετανάστες, αντί να σωθούν αν πέσουν στην θάλασσα και να φθάσουν στα ελληνικά νησιά, τις περισσότερες φορές, χάνουν τη ζωή τους... Ετσι τα εν λόγω γιλέκα γίνονται το τέλος όσων ξεκινούν το ταξίδι προς την ελπίδα...

Στο ίδιο θέμα αναφέρονται οι εφημερίδες Zaman, Vatan, Turkiye,Milliyet, Bugunκαι η  Hurriyet, με τίτλους όπως «Γιλέκα θανάτου σε μαύρες σακούλες» και «Δεν είναι γιλέκα ζωής, αλλά γιλέκα θανάτου».

Είναι τόσοι πολλοί οι διακινητές που οργανώνουν ''ταξίδια'' για παράνομους μετανάστες που ορισμένες φορές η αστυνομία ''μπλοκάρει'' μερικά - κάποια λέγεται ότι είναι αποτέλεσμα αλληλοκαρφωμάτων των συμμοριών που λυμαίνονται τους εξαθλιωμένους μετανάστες...

Αφγανοί

Η έκδοση Σμύρνης της Milliyet, αναφέρει ότι η Αστυνομία και η Στρατοχωροφυλακή, στην περιοχή Εζίνε του Τσανάκκαλε, σταμάτησε αυτοκίνητο mini bus, ο οδηγός του οποίου αρχικά δεν υπάκουσε και που τελικά αφού σταμάτησε το όχημα, διέφυγε. Μέσα στο mini bus ήταν και συνελήφθησαν 55 παράνομοι μετανάστες από το Αφγανιστάν, των οποίων στόχος ήταν να μεταβούν στη Λέσβο.

Η έκδοση Προύσας της Turkiye αναφέρει ότι στην περιοχή Μάλκαρα του Τεκίρνταγ, συνελήφθησαν 16 Αφγανοί παράνομοι μετανάστες, που ήθελαν να μεταβούν στο εξωτερικό. Οι παράνομοι μετανάστες, που παραδόθηκαν στη Στρατοχωροφυλακή, όπως αποκαλύφθηκε, ήθελαν να μεταβούν στην Ελλάδα.  

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ