Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΥΡ!

14.10.2010 | 18:47
Από σήμερα το OnAlert.gr, το νέο κομμάτι της διαδικτυακής μας προσπάθειας ξεκινά την πορεία, την πτήση, το ταξίδι του στο διαδίκτυο.

Επώνυμο, όπως όλα μας τα βήματα, για να ξέρετε ποιοι είμαστε και να μας κρίνετε.
Ο φυσικός του χώρος είναι οι ένστολοι πολίτες. Χώρος μεγάλος, περήφανος και παραμελημένος. Χώρος εν μέρει άγνωστος, αφανής και σε ορισμένες πλευρές του αδιαφανής. Χώρος που ακροβατεί στην αιχμή της τεχνολογίας αλλά και στα όρια του αναχρονισμού.

Χώρος που οι ελπίδες μας, δηλαδή, τα νιάτα συγκεντρώνονται, αλλά που οι ευέλπιδες απογοητεύονται.
Κόσμος των αντιφάσεων και των συγκρούσεων.
Ηρωες που φυλάνε Θερμοπύλες αλλά όλοι παρακαλάμε να μην τους μάθουμε ποτέ.
Με βαρύ παρελθόν σε θυσίες. Και κάποιοι από αυτούς και σε ανομήματα.
Οπως καταλάβατε δε θα "χαϊδέψουμε αυτιά". Δεν είναι ώρα για ωραία λόγια.
Γιατί το ίδιο είμαστε όλοι.

Με άλλα λόγια ο στρατός είμαστε και εμείς, οι αντιφάσεις μας τα προτερήματα και τα ελαττώματά μας. Παραμελημένοι από το κράτος, μόνιμα εκθειαζόμενοι στα λόγια, στη σκιά της επικαιρότητας , καλοί για τα κανόνια και τις παρελάσεις.
Και επειδή είναι ώρα να σκεφτεί ο καθένας από μας και το διπλανό του γιατί πρέπει να πορευτούμε μαζί την ανηφόρα και να "τραβήξουμε" ο ένας τον άλλο ώστε να φτάσουμε όλοι ξανά στην ευθεία, οφείλουμε να αναλογιστούμε.
Στηριζόμαστε πάνω σας. Όμως σας στηρίζουμε;
Σας εμπιστευόμαστε ακόμη και τα παιδιά μας. Σας πιστεύουμε πραγματικά;
Μας εξασφαλίζετε το εθνικό φιλότιμο. Τι σας εξασφαλίζουμε;

Αλλά και σεις τι κάνετε για μας; Πόσο σας χρειαζόμαστε; Δίνετε το μάξιμουμ των δυνατοτήτων σας;
Τελικά ποιοι είναι οι στραταίοι, τα όπλα τους, ποιοι είναι οι πυροσβέστες κι οι λιμενικοί που κάθε καλοκαίρι μας σώζουν;
Θα προσπαθήσουμε να γνωρίστουμε, να επικοινωνήσουμε. Να σας δώσουμε φωνή,πεδίο έκφρασης. Να γράψουμε για σας,και εσείς να σχολιάσετε,να αποκαλύψετε,να καυτηριάσετε.

Στην κρίση που περνάμε, αυτή πιστεύουμε πως είναι μια από τις αποστολές της δημοσιογραφίας. Να ξαναγνωριστούμε, να επικοινωνήσουμε, να επιβεβαιώσουμε ότι είμαστε μαζί και να αξιολογήσουμε ξανά με ποιούς όρους.
Να φτιάξουμε νέες γειτονίες,νέες αγορές,νέα πεδία για συζήτηση και δημιουργία.
Το Ιντερνετ, με την ρυθμική του διαδραστικότητα και την αίσθηση της κίνησης που χαρίζει η διαρκής ανανέωση του περιεχομένου του φαίνεται το καλύτερο "όχημα" για να ξεκινήσουν τέτοιες προσπάθειες.

Κι αν το onalert.gr γίνει ο τόπος συνάντησης των ένστολων και των απλών πολιτών, ο χώρος της ελεύθερης έκφρασής τους μακρυά από τις κλισέ υποσχέσεις των πολιτικών και τα υπόγεια παιγνίδια των εμπόρων όπλων και των... τσιρακίων τους, θα έχουμε πετύχει και θα έχουμε προσφέρει.

Νίκος Ευαγγελάτος

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ