Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα τρία "όχι" του Τσίπρα! Τι διαρρέει το Μαξίμου για εκλογές,δημοψήφισμα και διαπραγμάτευση

13.06.2015 | 13:43

Όχι εκλογές ή δημοψήφισμα λέει ο  Τσίπρας, ο οποίος κάνει λόγο για δύσκολες αποφάσεις που όμως πρέπει να ληφθούν από την Αθήνα. Ο πρωθυπουργός ανέφερε σε συνεργάτες του ότι αν “η Ευρώπη επιθυμεί το διχασμό και τη συνέχεια της υποτέλειας θα πούμε το μέγάλο όχι”. Σύνολο τρία όχι.

Σύμφωνα με τις διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός στη χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, ανέφερε στους συνεργάτες του:

- «Ξεχάστε κάθε σκέψη για εκλογές και δημοψήφισμα. Η κυβέρνηση έχει πρόσφατη λαϊκή εντολή, τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού μαζί της και άνετη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο».

- « Ο ελληνικός λαός μας εμπιστεύθηκε για να πάρουμε κρίσιμες αποφάσεις και να διαχειριστούμε τα δύσκολα. Κανείς δεν πίστευε ότι θα ήταν μια εύκολη υπόθεση. Οι αποφάσεις και η διαχείριση τους ανήκουν αποκλειστικά σε εμάς, όσο δύσκολες και να είναι».

- «Αν έχουμε μια βιώσιμη συμφωνία, όσο και αν είναι δύσκολος ο συμβιβασμός θα σηκώσουμε το βάρος γιατί μόνο μας κριτήριο είναι η έξοδος από την κρίση και από τα μνημόνια της υποτέλειας».

- «Αν είναι όμως η Ευρώπη να επιθυμεί το διχασμό και τη συνέχεια της υποτέλειας, πάλι εμείς, θα πάρουμε τη μεγάλη απόφαση να αρνηθούμε, θα πούμε το μεγάλο όχι και θα δώσουμε τη μάχη για την αξιοπρέπεια του λαού και την εθνική μας κυριαρχία».

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ