Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η κυβέρνηση επιμένει ότι "η διαπραγμάτευση είναι ζωντανή"!

01.07.2015 | 22:31
Η κυβέρνηση επιμένει στην άποψη ότι η διαπραγμάτευση δεν τελειώνει την Κυριακή. Μια άποψη που όμως στηρίζεται σε μια ανάγνωση “μέσα από τις γραμμές” των δηλώσεων των πρωταγωνιστών. Κι αυτή η ανάγνωση όπως έχει πολλές φορές αποδειχτεί το τελευταίο πεντάμηνο δεν είναι πάντα σωστή.

Σε ποιες δηλώσεις στηρίζονται;


** Η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, σημειώνει ότι «η πόρτα για συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση ήταν και παραμένει ανοιχτή [..] Ωστόσο πριν από το δημοψήφισμα δεν μπορεί να γίνει διαπραγμάτευση για νέο πρόγραμμα βοήθειας». Δήλωση που σαφώς αποδέχεται τη συνέχεια των διαπραγματεύσεων.

** Ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, τονίζει ότι «η συμφωνία πρέπει να γίνει αμέσως. Ως Ευρωπαίος, δεν θέλω τη διάσπαση της ευρωζώνης, δεν μου αρέσουν οι δηλώσεις αδιαλλαξίας, οι βάναυσες ρήξεις [...] Πιστεύω ότι πρέπει να αναζητήσουμε μια συμφωνία, για διαπραγμάτευση, για λογική. Όμως αυτό απαιτεί να έχουν πεισθεί όλοι γι’ αυτό. Η Γαλλία αγωνίζεται προς αυτή την κατεύθυνση, δεν θέλει βέτο ή αγριάδες».

** Ο Αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, τονίζει ότι «είμαι βέβαιος ότι θα βρούμε λύσεις. Ούτε η Ευρώπη κινδυνεύει ούτε το ευρώ», ανεξαρτήτως του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι διαπραγματεύσεις θα επαναληφθούν, όποια και αν είναι η έκβαση του δημοψηφίσματος.

** Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόφσκις, δηλώνει ότι «η πόρτα για νέες διαβουλεύσεις παραμένει ανοιχτή».

Ελπίζουμε κι ευχόμαστε αυτή τη φορά οι προβλέψεις όσων αναλύουν για την κυβέρνηση να “πέσουν μέσα”. Η κατάσταση είναι πλέον εξαιρετικά κρίσιμη και τα λάθη δύσκολα συγχωρούνται.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ