Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Army Culture

Στα "Νερά της Μεσογείου" με "καπετάνιους" μαθητές

13.06.2015 | 21:07
Στα «Νερά της Μεσογείου» μας ταξιδεύουν την Κυριακή 14 Ιουνίου στην ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ του δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι, οι μαθητές του 1ου και του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου της Αθήνας : Διοργανώνουν εκεί μία μεγάλη πολυθεματική εκδήλωση με στόχο να αναδειχθεί η Μεσόγειος ως πεδίο συνάντησης  λαών, πολιτισμών και ιδεών, αλλά και αλληλεγγύης μεταξύ των ανθρώπων με επίκεντρο την αντιμετώπιση του προβλήματος της μετανάστευσης.
Ο Δήμος της Αθήνας έχει υπό την αιγίδα του  την εκδήλωση  σε συνεργασία με την ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ του δήμου Αθηναίων και τον Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, ενώ θα συμμετάσχουν μαθητές από το 3ο Γυμνάσιο Ζωγράφου, το 3ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, το Λύκειο Αγίου Νικολάου Λεμεσού Κύπρου και η Ευαγγελική Σχολή Ν. Σμύρνης.
Στο πρόγραμμα εκδήλωσης περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:
-         Μεγάλη έκθεση με δημιουργίες των παιδιών των σχολείων που συμμετέχουν και με θέματα που περιλαμβάνουν τις διαδρομές του Οδυσσέα και του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, την ανάπτυξη των επιστημών και των μαθηματικών, τη ζωγραφική, τη λογοτεχνία, τη θρησκεία, τις εθνικές εκδοχές της Μεσογειακής κουζίνας, τα ταξίδι των μετοίκων αλλά και τις τραγικές διαδρομές των μεταναστών και πολλά άλλα.
 -         Έκθεση ζωγραφικής με έργα τόσο παιδιών, όσο και φτασμένων καλλιτεχνών. 
 -         Οι εκθέσεις θα είναι ανοιχτές από τις 12 μ.μ.
 -         Συναυλία στις 21.00 με την Τυνήσια καλλιτέχνιδα Λάμια Μπετίουι, η οποία ζει και δημιουργεί στην Ελλάδα επί πολλά χρόνια, τραγουδώντας πάντοτε για την «κοινή μας θάλασσα».
 -         Παράλληλα, στο αμφιθέατρο του ΑΘΗΝΑ 9.84 από τις 18.30 θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις με θεματικούς άξονες το περιβάλλον και τη διαχείρισή του, τη λογοτεχνία, καθώς και συζητήσεις για τις μετακινήσεις πληθυσμών και το δράμα των εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων που ταξιδεύουν με τραγικό τρόπο στα νερά της Μεσογείου.
 Στους χώρους της ΤΕΧΝΟΠΟΛΗΣ οι επισκέπτες θα μπορούν επίσης να κάνουν και ένα ταξίδι γευσιγνωσίας, απολαμβάνοντας φαγητά από διαφορές χώρες της Μεσογείου.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ