Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του "ναι" και του "όχι" - Τα κριτήρια των στρατιωτικών οι ευθύνες των Αρχηγών

05.07.2015 | 12:30
Ξανά μπροστά σε κάλπη σε διάστημα λίγων μηνών. Αυτή τη φορά σε κάλπη δημοψηφίσματος το αποτέλεσμα του οποίου ,όποιο κι αν είναι, θα δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις. Μπροστά στην κάλπη και οι στρατιωτικοί , μια κατηγορία συμπολιτών μας που είναι λογικό να έχουν και κάποια επιπλέον κριτήρια για την τελική απόφασή τους. Κι αυτά έχουν να κάνουν με την Εθνική Άμυνα .

Βεβαίως ως απλοί άνθρωποι,οικογενειάρχες οι περισσότεροι που ταλαιπωρούνται έξι χρόνια τώρα από περικοπές και απαξίωση , σκέφτονται το “οικονομικό” τους αύριο. Αλλά δεν τους απασχολεί μόνο αυτό. Ως επαγγελματίες γνωρίζουν από πρώτο χέρι , από την καθημερινότητά τους τι ακριβώς επικρατεί στον χώρο των ΕΔ . Και δεν μπορούν προφανώς να μείνουν ανεπηρέαστοι απ΄ όσα καθημερινά αντιμετωπίζουν.

Οι ΕΔ της χώρας μποστά στο “ναι” ή το “όχι” του δημοψηφίσματος. Ποια θα είναι η επόμενη μέρα;

Δυστυχώς, όποιος καταφύγει στην λογική δύσκολα μπορεί να διαπιστώσει κάτι ευχάριστο και αισιόδοξο, ότι αποτελέσμα κι αν βγάλει η κάλπη. Έχει γίνει πλέον σαφές απ΄ όλες τις πολιτικές δυνάμεις που μας κυβέρνησαν τα χρόνια της κρίσης, ότι η Εθνική Άμυνα δεν αποτελεί προτεραιότητά τους! Αρκούνται όλοι σε ωραία και μεγάλα λόγια για να “χαϊδέψουν” τ΄ αυτιά των στρατιωτικών αλλά μόλις οι εταίροι-δανειστές πιέσουν για κάτι παραπάνω στις περικοπές, όλοι στρέφονται στην “χακί αγελάδα” για να την αρμέξουν! Οι κυβερνήσεις Γιώργου Παπανδρέου , Παπαδήμου και Σαμαρά-Βενιζέλου της έδωσαν και κατάλαβε! Τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, έδειξε πρόθυμη να κάνει το ίδιο. Μπορεί η τελευταία πρωθυπουργική πρόταση προς τους θεσμούς να μην πέρασε λόγω των αντιδράσεων Καμμένου, όμως κατατέθηκε! Και περιελάμβανε 600 εκατομμύρια ευρώ περικοπές! Ακολούθησε η πρωθυπουργική δήλωση ότι δεν θα επιτραπούν άλλες περικοπές αλλά ποιος βάζει στοίχημα ότι στις επόμενες διαπραγματεύσεις με τους δανειστές αυτή θα τηρηθεί. Ειδικά όταν είναι πλέον βέβαιο ότι οι δανειστές δεν θέλουν ελληνικές ΕΔ με την έννοια του εθνικού στρατού.

Είτε με “ναι” ,είτε με “όχι” το προσωπικό των ΕΔ δεν έχει να αναμένει πολλά. Οι στρατιωτικοί το ξέρουν ,το αναγνωρίζουν και δεν θα εκπλαγούν.

Οι ευθύνες των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων θα είναι από την Δευτέρα ακόμη μεγαλύτερες και είναι ώρα να βρουν τρόπο ώστε να ακουστεί η φωνή τους σ΄ όλους τους “πρωταγωνιστές” του πολιτικού σκηνικού. Η κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας θα είναι δύσκολη είτε με “ναι”, είτε με “‘οχι”. Αλλά και στον περίγυρό μας τα πράγματα δεν είναι καλύτερα. Είναι ρευστά ,τουλάχιστον κι ενδέχεται να γίνουν επικίνδυνα και απρόβλεπτα. Συνεπώς κάποιος θα πρέπει να εξηγήσει σοβαρά στην κυβέρνηση,στην αντιπολίτευση σ΄ όλους όσους έχουν ρόλο στο πολιτικό “παιχνίδι”, ότι τ΄ αστεία με την Εθνική Άμυνα κάπου εδώ τελειώνουν. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε φθάσει στο τραγελαφικό σημείο, ο ίδιος ο ΓΓ του NATO να βγαίνει δημόσια και να “απαγορεύει” την μείωση των ελληνικών αμυντικών δαπανών κι εμείς εδώ να “σφυράμε κλέφτικα”! Ότι κι αν ζητήσουν από αύριο οι “εταίροι” δανειστές σε σχέση με την Άμυνα θα πρέπει να το αρνηθούμε κατηγορηματικά! Να μην το συζητήσουμε καν!

Όσο για το δημοψήφισμα; Οι στρατιωτικοί θα ψηφίσουν όπως όλοι οι πολίτες ελεύθερα κι ελπίζουμε ψύχραιμα και με λογική. Ότι ο καθένας πιστεύει ότι είναι το σωστό για την χώρα.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ