Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Θράκη

Απύθμενο τουρκικό θράσος στη Θράκη. Όσο απύθμενη είναι και η αδιαφορία της Αθήνας

18.10.2012 | 00:22
Koίτα ποιός μιλάει.  Τους ανεδαφικούς ισχυρισμούς της καθεστωτικής τουρκικής προπαγάνδας υιοθετεί άρθρο τουρκικής εφημερίδας για την δήθεν ''τουρκική'' μειονότητα της Δ.Θράκης . Και μάλιστα με διπλό στόχο και σκοπό :
Αφενός για να καλλιεργήσει διχασμό στην μουσουλμανική μειονότητα της Δ.Θράκης ( που αποτελείται από τουρκογενείς, Πομάκους και Ρομά) και αίσθημα δήθεν καταπίεσης από το ίδιο τους το κράτος, την ελληνική πολιτεία.
Και αφετέρου να περάσουν μήνυμα  περί δήθεν καταπίεσης της μουσουλμανικής μειονότητας στη Δ. Θράκη στο εξωτερικό: Εξ ού και το ίδιο άρθρο οι κύκλοι αυτοί το προώθησαν για δημοσίευση τόσο στην τουρκική Zaman  όσο και στην αγγλόγλωσση Today’s Zaman  

Το άρθρο γράφτηκε με αφορμή τη διοργάνωση συνεδρίου στη Δυτική Θράκη την περασμένη Κυριακή υπό την αιγίδα του προέδρου του «Συλλόγου Αλληλεγγύης των ‘Τούρκων’ της Δυτικής Θράκης» Μπαρχανετίν Χακγκιουντέρ.
Στο συνέδριο αυτό συμμετείχαν ορισμένοι αυτοαποκαλούμενοι ''τούρκοι'' δημοσιογράφοι της Δ. Θράκης ( σσ κάποιοι ήταν Πομάκοι και δυσανασχετούσαν που τους έλεγαν Τούρκους) , κανονικοί Τούρκοι δημοσιογράφοι που είχαν έρθει από την Τουρκία , ενώ παρευρέθησαν και οι Τούρκου βουλευτές Muezzinoglu (ΑΚΡ) και Degimendereli (CHP).
 
Ακούγοντας κανείς τα όσα ελέχθησαν - υποστηρίζει ο Τούρκος δημοσιογράφος- διαμόρφωνε την εικόνα ότι οι συμμετέχοντες δήθεν ΄'τούρκοι’' δημοσιογράφοι εργάζονταν σε ένα αυταρχικό καθεστώς και όχι σε μια χώρα  μέλος της ΕΕ. Καί την ώρα που η έκθεση της ΕΕ ήταν καταπέλτης για την Αγκυρα όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα και την καταπάτηση των ελευθεριών στα τουρκικά ΜΜΕ ο Τούρκος αρθρογράφος αναφέρεται εκτενώς σε δήθεν  προβλήματα όχι μόνο των ΄τούρκων’ δημοσιογράφων αλλά και της μειονότητας της Δ. Θράκης.
 Συγκεκριμένα για να πετύχει τους σκοπούς του υποστηρίζει τα εξής ανεδαφικά, ψευδή και προπαγανδιστικά:
               
  • Οτι δήθεν οι ‘τούρκοι’ δημοσιογράφοι της Δ. Θράκης δεν έχουν δικαίωμα να γίνουν μέλη δημοσιογραφικών ενώσεων στην Ελλάδα!!
  • Οτι γίνονται στόχος εκφοβισμού και ρατσιστικών επιθέσεων ενώ τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει στόχος και της Χρυσής Αυγής.
  • Οτι η ελληνική κυβέρνηση απαγορεύει τη σύσταση συλλόγων στη Δ. Θράκη, οι οποίοι φέρουν στην επωνυμία τους τον όρο «τουρκικός».
  • Οτι η  ‘τουρκική’ μειονότητα δεν έχει δικαίωμα να παρέχει πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ η ποσόστωση που καθιερώθηκε το 1998 για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια δεν βοηθάει ιδιαίτερα δεδομένου ότι οι ΄τούρκοι’ νέοι της Δ. Θράκης δεν έχουν λάβει προηγουμένως την κατάλληλη εκπαίδευση
  • Οτι εκείνοι οι οποίοι σπουδάζουν στην Τουρκία αντιμετωπίζουν προβλήματα αναγνώρισης των πτυχίων τους.
  • Οτι η ελληνική κυβέρνηση, παρά τα όσα προβλέπονται στη Συνθήκη της Λωζάνης δεν αναγνωρίζει τον ...εκλεγμένο μουφτή ενώ οι ενώσεις του ‘τούρκων’ της Δ. Θράκης βρίσκονται αντιμέτωπες σε μόνιμη βάση με την ελληνική ...φορολογία.
 Και καταλήγει διερωτώμενος ο αρθρογράφος στο καθαρά προπαγανδιστικό ''άρθρο΄΄ του: άραγε ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο υπό το ισχύον καθεστώς, οι νέοι της Δ. Θράκης που φοιτούν σε τουρκικά πανεπιστήμια θεωρούνται αλλοδαποί στην Τουρκία;

Είπαμε : Κοίτα ποιοί μιλάνε! 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ