Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

NATO

Ο ΓΓ του NATO ...στο πλευρό μας : "Όχι μείωση των αμυντικών δαπανών της Ελλάδας"

30.06.2015 | 23:59
Την ίδια ώρα που οι εταίροι μας στην ΕΕ απαιτούν περικοπές αφοπλισμού ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ ο ΓΓ. του NATO με δήλωσή του βάζει τα πράγματα στη θέση τους.


H Ελλάδα δεν πρέπει να προχωρήσει σε περιστολή των αμυντικών της δαπανών, καθώς διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο στη νότια Ευρώπη ως κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Βορειοατλαντικού Συμφώνου Γενς Στόλτενμπεργκ μιλώντας σε ένα γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο.
Ερωτηθείς σχετικά με το εάν η Ελλάδα θα παραμείνει μέλος του ΝΑΤΟ στην περίπτωση που εξέλθει από την ευρωζώνη, ο ίδιος τόνισε, όπως μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Γερμανίας ZDF: «Η ελληνική κυβέρνηση πάντα επισημαίνει ότι επιθυμεί να παραμείνει ένα αξιόπιστο μέλος του ΝΑΤΟ».

Ο γ.γ. του Βορειοατλαντικού Συμφώνου τόνισε ότι αναμένει από την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει να δαπανά το 2% του ΑΕΠ της στην άμυνα.

Υπογράμμισε εξάλλου ότι κανένα μέλος της ελληνικής κυβέρνησης δεν έχει συνδέσει την οικονομική κρίση με τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ: «το αντίθετο, πάντα διατρανώνουν την αφοσίωσή τους στο ΝΑΤΟ και εγώ το χαιρετίζω αυτό».

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ