Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Υπουργείο Άμυνας

Τασούλας κατά Καμμένου για το ταξίδι στις ΗΠΑ

25.05.2015 | 16:22
Ο βουλευτής Ιωαννίνων της Νεας Δημοκρατίας Κώστας Τασούλας με ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων στην Βουλή ζήτησε εξηγήσεις για την σκοπιμότητα του ταξιδιού του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου στις ΗΠΑ και τόνισε οτι "αυτη η επίσκεψη μόνο κόστισε και κοστίζει στη χώρα μας".

Η ερώτηση του κ. Τασούλα προς τον Υπουργό Άμυνας 

"Με συνέντευξη του στην εφημερίδα “Ελευθερία” της Λαρίσης στις 24.05.2015, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ.Κ. Ήσυχος αποδομεί την όποια σκοπιμότητα και τα όποια αποτελέσματα της πρόσφατης επίσημης επίσκεψης του Υπουργού Εθνικής Αμύνης στην Ουάσινγκτον.

Ερωτηθείς για την πρόταση του κ. Καμμένου προς την Υφυπουργό Άμυνας των ΗΠΑ για δημιουργία ή μεταφορά Νατοϊκής Αεροπορικής Βάσης στην Κάρπαθο απάντησε οτι αυτο “δεν αποτελεί απόφαση η θέση της σημερινής κυβέρνησης”! Συγχρόνως εδήλωσε άγνοια των λόγων που οδήγησαν στην ακύρωση της προαναγγελθείσης απο το ίδιο το ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Αμύνης (στις 26-03-2015!) συνάντησης του κ. Καμμένου με τον Αμερικανό ομόλογο του κ. Κάρτερ. Κατόπιν αυτών ειναι περισσότερο απο φανερό πως αυτη η επίσκεψη μόνο κόστισε και κοστίζει στη χώρα μας. Σε αξιοπιστία, σε αποτελέσματα που αμφισβητούνται ενβδοκυβερνητικά και σε πολύ αρνητικές εντυπώσεις που προφανώς προκαλεί αυτη η διγλωσσία την ίδια στιγμή που ο κ. Πρωθυπουργός ζητά απο τις ΗΠΑ να βοηθήσουν στην κρίσιμη διαπραγμάτευση με τπους εταίρους και δανειστές μας.

Ενόψει του ανωτέρω αλλα και του θορύβου που προκλήθηκε για το υπερβολικό οικονομικό κόστος αυτης της επισκέψεως καλείται ο κ. Υπουργός Εθνικής Αμύνης να μας ενημερώσει για την σκοπιμότητα της μεταβάσεως του στις ΗΠΑ καθώς και για το αναλυτικό κόστος αυτης, τον αριθμό των συνοδευόντων αυτόν προσώπων και τις ιδιότητες τους, καθώς και να καταθέσει στην Βουλή τα επίσημα παραστατικά στοιχεία που πιστοποιούν το κόστος αυτής της επισκέψεως."

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ