Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Υπουργείο Άμυνας

Όργιο φημών για παραίτηση Καμμένου που τη ζητά και η ΝΔ- Το παρασκήνιο

01.07.2015 | 16:17
Ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησης του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου, αν δεν αποσυρθεί η πρόταση για τις περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ο ΥΕΘΑ διαψεύδει μέχρι στιγμής το ενδεχόμενο παραίτησης αλλά διάφοροι κύκλοι διαρρέουν ότι αν δεν υπάρξει “κάλυψη” από το Μέγαρο Μαξίμου , τίποτα δεν αποκλείεται.


Η ΝΔ με ανακοίνωσή της ζητά τη παραίτηση Καμμένου:

Ανακοίνωση του Υπεύθυνου Τομέα Άμυνας, της Νέας Δημοκρατίας βουλευτή Γιάννη Κεφαλογιάννη.

 Δεν πέρασε ούτε μέρα από τη χθεσινή μας ανακοίνωση που καλούσαμε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάννο Καμένο να σταματήσει τον εκφοβισμό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ενόψει του δημοψηφίσματος και πλέον οι μάσκες της συγκυβέρνησης έπεσαν χωρίς να υπάρχει κανένα φύλλο συκής.

Στη χθεσινή ενυπόγραφη επιστολή του Πρωθυπουργού προς τους εκπροσώπους των «θεσμών» οι συγκυβερνώντες κ. Τσίπρας και Καμένος προτείνουν περικοπές 200 εκατ. ευρώ το 2016 και άλλων 400 εκατ. ευρώ το 2017 από τις αμυντικές δαπάνες, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του στρατιωτικού προσωπικού της Πατρίδας μας. Τα κροκοδείλια δάκρυα του κ. Καμένου στη Βουλή στοιχίζουν στην Ελλάδα 600 εκατ. ευρώ.

Αν ο κ. Καμένος γνώριζε το περιεχόμενο της συγκεκριμένης επιστολής, τότε κατέστη αυτομάτως από θεματοφύλακας σε «δούρειο ίππο» των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας.
Αν ο κ. Τσίπρας υπέγραψε την επιστολή, χωρίς να ρωτήσει το συγκυβερνήτη  του κ. Καμένο, τότε λόγοι πολιτικής και προσωπικής ευθιξίας καλούν τον ΥΕΘΑ σε άμεση παραίτηση.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Καμένος απεδείχθη ανίκανος να εγγυηθεί το εργασιακό μέλλον του μόνιμου στρατιωτικού προσωπικού της πατρίδας μας. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με τη διατήρηση της Ελλάδας στο σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης και της Ευρώπης γενικότερα.

Το παρασκήνιο

Πριν από την δημοσιοποίηση της πρότασης Τσίπρα στους “θεσμούς” ,είχε διαρρεύσει από το ΥΠΕΘΑ ότι αύριο το πρωί θα επισκεφθεί το υπουργείο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας . Λίγη ώρα μετά το κλίμα άλλαξε τελείως με την δημοσιοποίηση της πρότασης.

Ο Καμμένος εμφανίζεται αποφασισμενος να μην κάνει ούτε βήμα πίσω σ΄ ότι έχει να κάνει με τις περικοπές στην Άμυνα.

Συνεπώς τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ