Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τούρκος αρθρογράφος κατηγορεί τον Νταβούτογλου

05.10.2012 | 12:29
 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Τούρκος αρθρογράφος κατηγορεί ευθέως τον Αχμέτ Νταβούοτλγου για λανθασμένη εξωτερική πολιτική και ουσιαστικά ζητά την απομάκρυνση του από τα καθήκοντα του.
« Αν θυμάστε ο Νταβούτογλου είχε δηλώσει πως είναι μετρημένες οι ημέρες του Άσαντ. Πέρασαν πολλοί μήνες από τότε. Ο Άσαντ, παραμένει στη θέση του και μάλλον δεν θα φύγει. Γίναμε όμηροι στις προσωπικές εμπάθειες ενός υπουργού εξωτερικών και στις επιφανειακές πολιτικές που έχουν την ονομασία του στρατηγικού βάθους. Όλοι οι έμπειροι διπλωμάτες του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών έχουν παρακαμφθεί. Όταν ένας «σούπερ ήρωας» χάσει τις δυνάμεις του, είναι τραγωδία. Όταν κάποιος που δεν έχει δυνάμεις παριστάνει τον «σούπερ ήρωα» αυτό είναι κωμωδία..» γράφει ο Τζουνέϊντ Όζντεμιρ στην εφημερίδα Radikal.

«Τώρα μάθαμε πως ο Νταβούτογλου, προσπαθεί να συμβιβάσει τις διαφορές των Τατάρων της Κριμαίας. Αν δούμε πως έχουν καταρρεύσει οι διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά του Ιράν, πως έχουν ισοπεδωθεί οι προσπάθειες για την δημιουργία κυβέρνησης στον Λίβανο, αν δούμε πως έχουμε φτάσει στα πρόθυρα πολέμου με το Ιράν, πως έχουμε «κάψει τα καράβια μας» με το Ισραήλ,και αν δούμε πως ήρθαμε στα πρόθυρα πολέμου με τη Συρία, ο Θεός να βοηθήσει τους Τατάρους της Κριμαίας!» καταλήγει με ειρωνικό σχόλιο ο αρθρογράφος.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ