Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Toύρκος αντιπρόεδρος "Θα ανοίξει η Θεολογική Σχολή αν κάνετε κάτι στη Θράκη"

06.03.2013 | 10:53
 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Πάλι τον όρο των δικαιωμάτων της μειονότητας της δυτικής Θράκης θέτει η Άγκυρα για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.
Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς,  σε συνέδριο μειονοτικών δικαιωμάτων που διοργανώθηκε στο Βερολίνο δήλωσε πως « εμείς είμαστε υπέρ της λειτουργίας μιας Σχολής που να ικανοποιεί τις θρησκευτικές ανάγκες της μειονότητας. Πρέπει να λειτουργήσει η Σχολή αυτή για να εκπαιδεύει ιερωμένους. Όμως εμείς δεν μπορούμε να σιωπάμε σε όσα συμβαίνουν στη δυτική Θράκη. Γι’αυτό η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κάνει κάποια βήματα που να μας ανακουφίσουν να ανακουφίσουν της μειονότητα της δυτικής Θράκης. Όμως δεν κάνουν κάτι. Κι εμείς λέμε το εξής. Το θέμα αυτό δεν είναι ζήτημα αμοιβαιότητας. Μην βγάλουμε το συμπέρασμα πως δεν θα κάνουμε κάτι αν δεν κάνει ο Έλληνας».
Ο τούρκος αντιπρόεδρος πάντως ζήτησε συγγνώμη για τα λάθη που έχουν γίνει στο παρελθόν εναντίον των μειονοτήτων. « Δίνουμε τα δικαιώματα σας διότι αυτά ήταν δικά σας. Ζητάμε συγγμώμη για όσα συνέβησαν στο παρελθόν» δήλωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

Εκβιασμός Ερντογάν ενώπιον Μέρκελ για μουφτήδες και τζαμί!

Δηλώσεις για Χάλκη στην συνάντηση Μέρκελ - Βαρθολομαίου
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ