Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

09.32,απογειώθηκε το πρώτο C-130.9.53 και το δεύτερο.

24.02.2011 | 09:30

Στον αέρα βρίσκεται το πρώτο μεταγωγικό αεροσκάφος C-130.Προορισμός του, η Σεμπάχ της Λιβύης,η οποία οδεύει ολοταχώς προς εμφύλιο.9.53 απογειώθηκε το δεύτερο για Τρίπολη.

Οι ...πειραματισμοί του ΥΠΕΞ έλαβαν τέλος χθες αργά τη νύχτα ,όταν πλέον έγινε σαφές ότι η ασφάλεια 200 και πλέον Ελλήνων βρίσκεται άμεσο κίνδυνο στη Λιβύη. Τα τρία C-130 της ΠΑ,που από τη Δευτέρα είναι έτοιμα να απογειωθούν για τη φλεγόμενη Λιβύη,πήραν διαταγή για απογείωση.Υπάρχει βέβαια καθυστέρηση,γιατί όπως και στη περίπτωση της Αιγύπτου πρέπει να  κάνει δηλώσεις ο ΥΦΕΞ Δ.Δόλλης!

Όπως έγραφε από τη πρώτη στιγμή το Onalert, η μεγαλύτερη δυσκολία της αποστολής ήταν η συγκέντρωση των Ελλήνων που βρίσκονται διάσπσρτοι σ΄ όλη τη Λιβύη. Και γι΄ αυτό είχαμε γράψει ότι οι επιτελείς της ΠΑ σχεδίαζαν ακόμη και "ανορθόδοξη" επιχείρηση εντός Λιβύης που θα προέβλεπε τη προσγείωση μεταγωγικών όχι μόνο σ΄ ένα αεροδρόμιο της χώρας.

Έτσι κι έγινε αφού αποφασίστηκε τα δύο C-130 να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο της Τρίπολης και το τρίτο στη πόλη Σάμπχα,που βρίσκεται 800 χλμ.αναλυτικότερα. Στο χάρτη μπορείτε να δείτε τους προορισμούς των τριων C-130.
Η επιχείρηση πρέπει να γίνει γρήγορα καθώς οι συνθήκες που επικρατούν στη Λιβύη είναι σαφώς πιο δύσκολες απ΄ αυτες που επικρατούσαν στην επιχείρηση των τριών C-130 στην Αλεξάνδρεια.

Δια θαλάσσης θα γίνει ο απεγκλωβισμός 15.000 κινέζων από επιβατηγά πλοία της χώρας μας,τα οποία άγνωστο γιατί εστάλησαν στη Λιβύη ,χωρίς συνοδεία πολεμικού πλοίου ,το οποίο παραμένει σε ετοιμότητα...στη Κρήτη.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ