Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

09.32,απογειώθηκε το πρώτο C-130.9.53 και το δεύτερο.

24.02.2011 | 09:30

Στον αέρα βρίσκεται το πρώτο μεταγωγικό αεροσκάφος C-130.Προορισμός του, η Σεμπάχ της Λιβύης,η οποία οδεύει ολοταχώς προς εμφύλιο.9.53 απογειώθηκε το δεύτερο για Τρίπολη.

Οι ...πειραματισμοί του ΥΠΕΞ έλαβαν τέλος χθες αργά τη νύχτα ,όταν πλέον έγινε σαφές ότι η ασφάλεια 200 και πλέον Ελλήνων βρίσκεται άμεσο κίνδυνο στη Λιβύη. Τα τρία C-130 της ΠΑ,που από τη Δευτέρα είναι έτοιμα να απογειωθούν για τη φλεγόμενη Λιβύη,πήραν διαταγή για απογείωση.Υπάρχει βέβαια καθυστέρηση,γιατί όπως και στη περίπτωση της Αιγύπτου πρέπει να  κάνει δηλώσεις ο ΥΦΕΞ Δ.Δόλλης!

Όπως έγραφε από τη πρώτη στιγμή το Onalert, η μεγαλύτερη δυσκολία της αποστολής ήταν η συγκέντρωση των Ελλήνων που βρίσκονται διάσπσρτοι σ΄ όλη τη Λιβύη. Και γι΄ αυτό είχαμε γράψει ότι οι επιτελείς της ΠΑ σχεδίαζαν ακόμη και "ανορθόδοξη" επιχείρηση εντός Λιβύης που θα προέβλεπε τη προσγείωση μεταγωγικών όχι μόνο σ΄ ένα αεροδρόμιο της χώρας.

Έτσι κι έγινε αφού αποφασίστηκε τα δύο C-130 να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο της Τρίπολης και το τρίτο στη πόλη Σάμπχα,που βρίσκεται 800 χλμ.αναλυτικότερα. Στο χάρτη μπορείτε να δείτε τους προορισμούς των τριων C-130.
Η επιχείρηση πρέπει να γίνει γρήγορα καθώς οι συνθήκες που επικρατούν στη Λιβύη είναι σαφώς πιο δύσκολες απ΄ αυτες που επικρατούσαν στην επιχείρηση των τριών C-130 στην Αλεξάνδρεια.

Δια θαλάσσης θα γίνει ο απεγκλωβισμός 15.000 κινέζων από επιβατηγά πλοία της χώρας μας,τα οποία άγνωστο γιατί εστάλησαν στη Λιβύη ,χωρίς συνοδεία πολεμικού πλοίου ,το οποίο παραμένει σε ετοιμότητα...στη Κρήτη.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ


 

Κάντε Like: Onalert.gr στο Facebook