Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

100 Τούρκοι δημοσιογράφοι στη φυλακή!

24.02.2011 | 06:22

Το θέμα της ελευθερίας του Τύπου στη Τουρκία έθεσε Ελληνίδα ευρωβουλευτής και μάλιστα εντός Τουρκίας.

Κατά την 66η Συνεδρίαση της Μικτής Διακοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας που πραγματοποιείται στην Αντάκια (Αντιόχεια) της Τουρκίας συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγκίς, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σαντουλάχ Εργκίν και ο υπουργός Επικρατείας Τζεβντέντ Γιλμάζ.

Η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της Διακοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας ΕΕ- Τουρκίας Μαριλένα Κοππά εθεσε στους Υπουργούς το ζήτημα της ελευθερίας του τύπου στην Τουρκία.


"Σήμερα 100 δημοσιογράφοι στην Τουρκία βρίσκονται στη φυλακή εξαιτίας σχολίων και κριτικής προς την Κυβέρνηση. Πρόσφατα μια νέα ιστοσελίδα η ODATV έκλεισε με παρέμβαση της Κυβέρνησης Ερντογάν με την κατηγορία της συμμετοχής στην υπόθεση Εργκένεκον. Ήταν γνωστό σε πολλούς κύκλους ότι η ιστοσελίδα αυτή ήταν ιδιαίτερα κριτική προς την κυβέρνηση. Η Τουρκία οφείλει να δώσει εξηγήσεις και να αντιμετωπίσει με διαφάνεια τη σύλληψη δημοσιογράφων και το κλείσιμο τηλεοπτικών σταθμών και ιστοσελίδων. Στις δημοκρατίες δεν κλείνουν τα μαζικά μέσα ενημέρωσης γιατί αυτά είναι οι πυλώνες της δημοκρατίας.
Η κυβέρνηση Ερντογάν παρουσιάζει μια αντίφαση. Από τη μια μεριά υπάρχει μια δηλωμένη πολιτική στήριξης στις ελευθερίες του τύπου και από την άλλη ακολουθούνται κατασταλτικές μέθοδοι έναντι των δημοσιογράφων.
Η Τουρκία καλείται να αποφασίσει ποιό δρόμο ακολουθεί. "
.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ