Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

12χρονος καμικάζι στο Αφγανιστάν!

01.05.2011 | 11:07
Ένας 12χρονος καμικάζι σκότωσε τρεις άμαχους, μεταξύ τους τον επικεφαλής του τοπικού δημοτικού συμβουλίου, και τραυμάτισε τουλάχιστον 12, σήμερα στο νοτιοανατολικό Αφγανιστάν.

Το αγόρι πυροδότησε τη ζώνη με τα εκρηκτικά που φορούσε, νωρίς σήμερα το πρωί στην αγορά της περιοχής Ασκίν στην επαρχία Πάκτικα, ανακοινώθηκε από το γραφείο του κυβερνήτη της επαρχίας. Μια γυναίκα και δύο άνδρες σκοτώθηκαν και δώδεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το υπουργείο Εσωτερικών καταδίκασε "απερίφραστα" την επίθεση αυτοκτονίας χωρίς να κατηγορήσει κάποια οργάνωση.

Στις 28 Μαρτίου στην ίδια περιοχή 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 59 τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο, την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν οι Ταλιμπάν. Στόχος της επίθεσης ήταν μια κατασκευαστική εταιρία.

Η επαρχία Πάκτικα όπως οι γειτονικές Πάκτια και Χοστ είναι ένα από τα προπύργια του δικτύου Χακάνι, το οποίο είναι ένα από τα ισχυρότερα κινήματα της εξέγερσης των Ταλιμπάν.

Οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν χθες την έναρξη της εαρινής εκστρατείας τους με νέες επιθέσεις σε όλη τη χώρα, καλώντας τους πολίτες να μείνουν μακριά από χώρους συναθροίσεων, αυτοκινητοπομπές και κέντρα του στρατού.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ