Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

160 ημέρες το χρόνο σε αποστολές τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων."Είναι ασκητές"

14.04.2012 | 00:01
“Τα πληρώματα των πλοίων μας είναι πραγματικά καρτερικά.Είναι ασκητές”.Η φράση ανήκει σε κορυφαίο πηγή του ΓΕΝ και ειπώθηκε σε συζήτηση που γινόταν για τις τρομακτικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πλέον τα στελέχη του ΠΝ. 160 ημέρες το χρόνο -κατά μέσο όρο- εκτός του σπιτιού και των οικογένειών τους βρίσκονται τα πληρώματα των πλοίων.Και οι μισθοί τους ως γνωστόν περικόπηκαν βάναυσα.

Και φυσικά το ίδιο ,ισχύει και στο Στρατό Ξηράς και στην ΠΑ.

¨Καρτερία και ασκητισμός”,λοιπόν για όσους επέλεξαν να ταυτίσουν τη ζωή τους με τις ΕΔ και το ρόλο τους σ΄ αυτη τη χώρα. Εκεί τις έφθασαν και το χειρότερο είναι ότι κανείς δεν μπορεί να δώσει ακόμη μια ελπίδα και μια προοπτική.

Είναι από την άλλη ενθαρρυντικό όχι μόνο για τις ΕΔ ,αλλά και για όλη τη χώρα ότι οι πολίτες της ,είτε φορούν στολή ,είτε όχι -ειδικά οι πρώτοι- δείχνουν μια απίστευτη αυτοσυγκράτηση παρά την κατάφωρη αδικία την οποία αισθάνονται.

“Καρτερία” το ονόμασε ο αξιωματικός. Το πόσο θα μπορέσει να κρατηθεί η ελληνική κοινωνία σ΄ αυτή τη κατάσταση είναι ένα θέμα. Ας το ΄χουν στο μυαλό τους οι …διαγωνιζόμενοι στις εκλογές. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ