Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

17 Δεκεμβρίου αρχίζει η διαδικασία για Πρόεδρο εκλογές ακόμη και Ιανουάριο - Τι σημαίνει για τις ΕΔ

08.12.2014 | 20:56
Σενάρια κρίσεων τέλος. Αυτό σημαίνει πρακτικά η απόφαση Σαμαρά-Βενιζέλου για έναρξη των διαδικασιών για Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 17 Δεκεμβρίου . Εφόσον δεν θα υπάρξει Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν μπορεί να γίνουν κρίσεις. Αυτό είναι το πρακτικό ζήτημα που αφορά στις Ένοπλες Δυνάμεις. Η δεύτερη ψηφοφορία προσδιορίστηκε για τις 22 Δεκεμβρίου και η τρίτη και πιο κρίσιμη στις 29. Σ΄ αυτή αν βρεθούν 180 έχει καλώς. Διαφορετικά πάμε για εκλογές ακόμη και μέσα στον Ιανουάριο.


Η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, συναντήθηκαν σήμερα και συζήτησαν για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές αλλά και στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό, μετά την συζήτηση και ψήφιση του Προϋπολογισμού.

Η κ. Βούλτεψη ανέφερε ότι ήδη το Eurogroup αναγνώρισε τις προσπάθειες και τα επιτεύγματα της χώρας μας και συμφώνησε για την «αλλαγή σελίδας» και για τη μετάβαση της Ελλάδας στο νέο θεσμικό πλαίσιο της προληπτικής πιστωτικής γραμμής (ECCL).

«Αυτό αποτελεί μια πολύ θετική εξέλιξη. Αλλά θα αποτελέσει και το θώρακα προστασίας της χώρας έναντι των αγορών», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος και σημείωσε ότι το Eurogroup συμφώνησε επίσης ότι όλες οι σχετικές διαδικασίες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στους δυο πρώτους μήνες του 2015.

«Έτσι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα είναι κρίσιμο: για την ολοκλήρωση της νέας συμφωνίας και για τη διευθέτηση όλων των θεμάτων, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος του χρέους. Η Ελλάδα πρέπει να είναι απολύτως έτοιμη να παρατάξει όλες τις δυνάμεις και όλα τα επιχειρήματά της σε συνθήκες εθνικής συσπείρωσης και πολιτικής σταθερότητας», πρόσθεσε η κ. Βούλτεψη και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Δυστυχώς η ανοικτή και απροκάλυπτη προτροπή της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τους βουλευτές, να αποτρέψουν την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας και να οδηγήσουν την χώρα σε πρόωρες εκλογές, υπονομεύει τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας και εκπέμπει μηνύματα αβεβαιότητας στις αγορές. Υπονομεύει ακόμα την εθνική οικονομία με ό,τι αυτό συνεπάγεται για επιχειρήσεις και νοικοκυριά, εργαζόμενους και ανέργους. Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να επιτρέψει αυτή την ανοικτή υπονόμευση. Η πολιτική αβεβαιότητα πρέπει να τελειώσει τώρα!», είπε συγκεκριμένα και ανακοίνωσε ότι οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος αφού ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζήτησαν από τον Πρόεδρο της Βουλής να κινηθεί το ταχύτερο η διαδικασία Προεδρικής Εκλογής και η σχετική ψηφοφορία να διεξαχθεί την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ