Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

18 νεκροί,65 τραυματίες στο Ιράκ από επίθεση αυτοκτονίας

04.06.2012 | 13:37
Τουλάχιστον δεκαοκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 65 τραυματίσθηκαν σήμερα σε επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο που είχε στόχο την έδρα ενός σιιτικού θρησκευτικού ιδρύματος στο κέντρο της Βαγδάτης, σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασφαλείας και θρησκευτικούς αξιωματούχους.
"Δεκαοκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 65 τραυματίστηκαν", διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών. Ο υποδιευθυντής του θρησκευτικού ιδρύματος στο οποίο σημειώθηκε η επίθεση, ο σεΐχης Σάμι αλ-Μασούντι και μια τρίτη ιατρική πηγή επιβεβαίωσαν τον απολογισμό των θυμάτων.
Η ισχυρότατη έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου σημειώθηκε στη συνοικία Μπαμπ αλ-Μουάζαμ. Στόχος της επίσης ήταν η αρμόδια διοίκηση για τη διαχείριση των σιιτικών θρησκευτικών χώρων του Ιράκ.
Το σιιτικό αυτό ίδρυμα είναι σε σύγκρουση με το αντίστοιχο σουνιτικό για τον έλεγχο ενός σημαντικού μουσουλμανικού μαυσωλείου στη Σαμάρα, 110 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης.
Η νέα επίθεση πραγματοποιείται ύστερα από μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων με τουλάχιστον 17 νεκρούς και 57 τραυματίες στις 31 Μαΐου στη Βαγδάτη.
Τα βίαια επεισόδια έχουν περιοριστεί στο Ιράκ τα τελευταία χρόνια, παρότι παραμένουν καθημερινό φαινόμενο: 132 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε επιθέσεις το Μάιο. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ