Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Σαν Σήμερα

1910: Καθιερώνεται με νόμο στην Ελλάδα η Κυριακή ως αργία

02.01.2012 | 00:01
1492: Πέφτει το τελευταίο προπύργιο των Αράβων στην Ισπανία. Δυνάμεις πιστές στον βασιλιά Φερδινάνδο και τη βασίλισσα Ισαβέλλα συλλαμβάνουν αιχμάλωτο τον βασιλιά της Γρανάδας Μποαμπντίλ.

1828: Αφήνεται ελεύθερος, με προσωπική παρέμβαση του Τσάρου, ο Αλέξανδρος Υψηλάντης, που εκρατείτο στις αυστριακές φυλακές, μετά το ανεπιτυχές κίνημά του στις Παραδουνάβιες Ηγεμονίες.

1830: Αρχίζουν τα μαθήματα στο Κεντρικόν Σχολείον της Αιγίνης, το πρώτο ανώτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ελλάδα.

1909: Ο «βασιλιάς» του make up, Μαξ Φάκτορ, ιδρύει στο Λος Άντζελες εργοστάσιο καλλυντικών ειδών.

1910: Η Κυριακή καθιερώνεται με νόμο στην Ελλάδα ως αργία.

1913: Το τουρκικό καταδρομικό "HAMIDIYE" διαφεύγοντας της προσοχής του Ελληνικού Στόλου που περιφρουρούσε τα Δαρδανέλλια, έφτασε στη νήσο Σύρο και έβαλε κατά του ευδρόμου "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ".

1920: Το Ανώτατο Συμβούλιο της Συνδιάσκεψης Ειρήνης στο Παρίσι, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού της Γαλλίας Κλεμανσώ και την παρουσία του Ιταλού πρωθυπουργού Νίτι και του Ελευθέριου Βενιζέλου, αποδέχεται το σύμφωνο Βενιζέλου - Τιττόνι, σύμφωνα με το οποίο η Βόρεια Ήπειρος παραχωρείται στην Ελλάδα. Η δημοσίευση της απάφασης αναβάλλεται μέχρι την επίλυση του Αδριατικού Προβλήματος μεταξύ Ιταλίας και Γιουγκοσλαβίας.

1959: Η Σοβιετική Ένωση εκτοξεύει το πρώτο διαστημόπλοιο με κατεύθυνση τη Σελήνη. Πρόκειται για το μη επανδρωμένο Λούνα 1, το οποίο θα περάσει 4.600 μίλια μακριά από τη δορυφόρο της Γης και θα χαθεί στο διάστημα.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ