Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΡΒΥΛΑ NEWS

20 μερίδες φαγητού για 27 στρατιώτες και "λάτζα" ...με αφρόλουτρο!

17.01.2011 | 04:55
Απίστευτες είναι οι καταγγελίες που έφτασαν στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων από γονείς των οποίων τα παιδιά υπηρετούν στο 180 ΜXΩΚ-Δ' Πυροβολαρχία Ριτσώνας.

Η διερεύνησή τους είναι δουλειά του ΓΕΣ.

Οι γονείς όχι μόνο εκφράζουν την αγανάκτηση τους για τα όσα υφίστανται οι φαντάροι στην συγκεκριμένη μονάδα, αλλά δηλώνουν αιφνιδιασμένοι με το μέγεθος της ανοργανωσιάς και της αδιαφορίας της διοίκησης της μονάδας για τους υφισταμένους της.
Μάλιστα φτάνουν στο σημείο να συγκρίνουν την σημερινή κατάσταση με τα χρόνια που οι ίδιοι υπηρέτησαν και δηλώνουν: «τουλάχιστον παλιότερα ο στρατός σου εξασφάλιζε ένα πιάτο φαγητό. Τώρα αφήνουν τα παιδιά μας νηστικά»!

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των γονιών το φαγητό που φτάνει στο φυλάκιο της μονάδας δεν επαρκεί: για τους 27 άνδρες που το επανδρώνουν συχνά στέλνονται λιγότερες μερίδες-άλλοτε 20 ή 22 μερίδες.

Η τροφοδοσία των υπηρετούντων στο φυλάκιο επιστρέφει στην εποχή του "Γκοντζίλα" αφού σε ένα διάστημα 7 ημερών που βρίσκονται αποκλεισμένοι στο φυλάκιο τουλάχιστον δύο απογεύματα τους στάλθηκε αντί μερίδες φαγητού οι γνωστές κονσέρβες.

Ο παραλογισμός όμως απογειώνεται αφού οι φαντάροι αδυνατούν να προμηθευτούν τρόφιμα και από οποιαδήποτε άλλη πηγή. Αν σε άλλες μονάδες το ΚΨΜ αποτελεί  μια διέξοδο ώστε να προμηθευτείς κάτι για να καλύψεις την πείνα σου, στην συγκεκριμένη μονάδα το ΚΨΜ είναι διαλυμένο και αδυνατεί στο να αποτελέσει εναλλακτική πηγή τροφίμων για τους φαντάρους.

Οι φαντάροι όμως δεν μένουν  μόνο νηστικοί, αλλά συχνά ξεπαγιάζουν στο κρύο και για τέσσερις μέρες είναι άπλυτοι. Η τροφοδοσία του φυλακίου με καύσιμα είναι άθλια, με αποτέλεσμα η εξάντληση των καυσίμων να τους αφήνει για μέρες χωρίς θέρμανση και ζεστό νερό στα ντους.

Τέλος, οι φαντάροι βρίσκονται για 9-10 μέρες εγκλωβισμένοι στο φυλάκιο, ενώ συνολικά στη μονάδα οι υπηρεσίες δεν βγαίνουν με δίκαιο και ισότιμο τρόπο, αφού συχνά το τηλέφωνο στο διοικητή εξασφαλίζει καλύτερες υπηρεσίες και περισσότερες υπηρεσίες.

Οι γονείς τέλος δηλώνουν ότι είναι αποφασισμένοι να κάνουν το καθετί για να υπερασπιστούν τα παιδιά τους.
Καλούν το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το ΓΕΣ να παρέμβουν άμεσα για να εξασφαλιστεί η προβλεπόμενη μέριμνα για τους φαντάρους και αξιοπρεπείς συνθήκες στράτευσης.

Στρατιώτης ο οποίος υπηρετεί στη συγκεκριμένη μονάδα καλεί όποιον αμφισβητεί αυτές τις καταγγελίες "να καλέσει στο  2221023849(το τηλεφωνο του στρατοπεδου) για να διαπιστωσουν αν πραγματι ειναι αναληθειες τα προβληματα που παραθετονται στο παραπανω αρθρο ή αν οντως επικρατεί η χαοτικη κατασταση που περιγραφεται.

Ως φανταρος της Δ Πυρ/χιας στη Ριτσώνα μπορώ να σας επιβεβαιώσω οτι εδω και 5 μερες δεν εχουμε νερο στο στρατοπεδο λογω προβληματος στην παροχη με αποτελεσμα να αδυνατουμε να καλυψουμε τις καθημερινες μας αναγκες( ξυρισμα , μπανιο , ακομα και νερο για τα καζανακια των τουαλετων...).Το ελαχιστο υπαρχον νερο ειναι ακαταλληλο για οποιαδηποτε χρηση μιας και εχει υπολειματα λασπης πραγμα ομως που δεν περιοριζει τα στελεχη στο να μας υποχρεώνουν να πλενουμε τα πιατα που τρωμε μ' αυτο.Χαρακτηριστικο παραδειγμα της καταστασης η χτεσινη μεσημεριανη λάτζα που εγινε με το προαναφερθέν νερο και ελλείψη απορριπαντικών(χαρακτηριστικο της καθημερινης ανοργανωσιάς του στρατοπεδου) χρησιμοποιήθηκαν τα αφρολουτρα των φαντάρων ύστερα απο εντολη της διοικησεως...Δεν ζηταμε τζακουζι η' αλλα παραλογα πραγματα παρα μόνο την κάλυψη των βασικών μας αναγκων: σιτηση , παροχη νερού , θερμανση τις κρυες μερες και αξιοκρατία στις εξοδους που δικαιούμαστε".

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ