Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

215 ημέρες φυλακής για το "βαθύ λαρύγγι" του Wikileaks

27.12.2010 | 05:20
“Ελευθερώστε το Μπράντλεϋ”...Ποιος είναι ο Μπράντλεϋ; Πρόκειται για τον βασικό ύποπτο ,σύμφωνα με τους αμερικανούς για τη διαρροή των απόρρητων εγγράφων στο Wikileaks! Κι αν ο ιδρυτής του Wikileaks κατόρθωσε να γλιτώσει προς το παρόν έστω τα «σίδερα της φυλακής» ,ο Μπράντλεϋ Μάννινγκ, έχει συμπληρώσει ήδη 215 ημέρες στη φυλακή και υπάρχει ήδη site υποστηρικτών του που ζητούν την απελευθέρωσή του με σύνθημα «η αποκάλυψη εγκλημάτων πολέμου, δεν είναι έγκλημα».Ο νεαρός αμερικανός αναλυτής πληροφοριών του στρατού των ΗΠΑ κρατείται απομονωμένος σε κελί στρατοπέδου. Η περιπέτειά του άρχισε με την αποκάλυψη του   βίντεο   με την εκτέλεση αμάχων στο Ιράκ από ελικόπτερο   Apache.  Μεταξύ των νεκρών και δημοσιογράφοι του πρακτορείου Reuters.
Τώρα ο Μάννινγκ κατηγορείται και για τη διαρροή των εγγράφων.

Ο Μάννινγκ κατετάγει στον αμερικανικό στρατό το 2007 και εργάστηκε ως αναλυτής πληροφοριών στο Ιράκ, στο Forward Operating Base Hammer, 40 μίλια ανατολικά της Βαγδάτης.
Γεννημένος σε μια μικρή πόλη στην Οκλαχόμα πέρασε τα παιδικά του χρόνια στην Ουαλία και φοίτησε στην πόλη καταγωγής της μητέρας του το Χόβερφορντγουεστ.
Στα 13 του, επιστρέφοντας στις ΗΠΑ οι συμμαθητές του τον θυμούνται σαν ένα "Μανιώδη με τους υπολογιστές".
Μετά την άφιξή του στο Ιράκ ο νεαρός στρατιώτης, ο οποίος είναι ομοφυλόφιλος, κατήγγειλε ότι αισθανόταν κοινωνικά "απομονωμένος" στο στρατό.


Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ