Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

21 Ευρωπαίους μισθοφόρους εκτέλεσαν οι Λίβυοι εξεγερμένοι.

13.09.2011 | 06:06


Λίβυοι εξεγερμένοι εκτέλεσαν τουλάχιστον 9 κροάτες και 12 σέρβους μισθοφόρους οι οποίοι μάχονταν στο πλευρό των δυνάμεων του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι, αποκάλυψε η εφημερίδα Vecernji List αργά χθες Δευτέρα.
 
Η εφημερίδα επικαλέστηκε έναν εξεγερμένο μαχητή και ανέφερε πως οι μισθοφόροι είχαν αιχμαλωτιστεί σε ένα κτίριο ασφαλιστικής εταιρίας στην πόλη Μισράτα.
 
Εκτελέστηκαν επίσης μισθοφόροι από τη Βοσνία, την Ουκρανία, τη Ρωσία και την Κολομβία, σύμφωνα με την εφημερίδα.
 
Πρώην στρατιωτικοί, βετεράνοι των πολέμων που ξέσπασαν κατά την διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας, φέρονται να πήγαν στη Λιβύη για να πολεμήσουν για λογαριασμό των δυνάμεων του Καντάφι εναντίον των εξεγερμένων, οι οποίοι πλέον ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, περιλαμβανομένης της Τρίπολης, και συνεχίζουν να εμπλέκονται σε σφοδρές μάχες κοντά στη Σύρτη, γενέτειρα του πρώην λίβυου ηγέτη, που συνεχίζει να διαφεύγει.
 
 
"Το Ισλάμ θα είναι η κύρια πηγή της νομοθεσίας" στη νέα Λιβύη, δήλωσε χθες το βράδυ ο πρόεδρος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης Μουστάφα Αμπντελτζαλίλ, στην πρώτη δημόσια ομιλία του στην Τρίπολη.
 
"Δεν θα αποδεχθούμε καμία εξτρεμιστική ιδεολογία της δεξιάς ή της αριστεράς. Είμαστε ένας μουσουλμανικός λαός, του μετριοπαθούς Ισλάμ, και θα παραμείνουμε σε αυτόν το δρόμο", προσέθεσε κατά την ομιλία του ενώπιον χιλιάδων Λίβυων που είχαν συγκεντρωθεί στην Πλατεία των Μαρτύρων στην Τρίπολη, την μεθεπομένη της άφιξής του στην πρωτεύουσα.
 
Ο Αμπντελτζαλίλ επισκέπτεται την Τρίπολη για πρώτη φορά από την έναρξη της εξέγερσης κατά του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι στις 17 Φεβρουαρίου.
 
"Θα είσαστε μαζί μας κατά οποιουδήποτε ανθρώπου επιζητήσει να κλέψει την επανάστασή μας", προσέθεσε.
 
Ο Αμπντελτζαλίλ χαρακτήρισε τέλος "την απελευθέρωση της Τρίπολης ένα θαύμα που έγινε με ένα ελάχιστο απωλειών" σε ανθρώπινες ζωές.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ