Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

27-DDG: Αυτό είναι το νέο πανίσχυρο αντιτορπιλικό της Ιαπωνίας

01.08.2018 | 09:00
Η Ιαπωνία έθεσε σε λειτουργία το πρώτο σκάφος από την νέα κλάση αντιτορπιλικών κατευθυνόμενων βλημάτων με αμυντικές ικανότητες κατά βαλλιστικών πυραύλων με κωδική ονομασία 27-DDG, καθώς ο σύμμαχος των ΗΠΑ συνεχίζει να ενισχύει τις αμυντικές του ικανότητες κατά της απειλής της Βόρειας Κορέας.

Το πλοίο με όνομα Μάγια, το πρώτο από τα δύο αντιτορπιλικά κατηγορίας 27DDG που παρήγγειλε το ιαπωνικό ναυτικό εγκαινιάστηκε σε τελετή στην οποία παρευρέθηκε ο υπουργός Άμυνας Itunori Onodera στο ναυπηγείο της Ιαπωνικής Marine United στο Isogo Ward της Yokohama, νότια της πρωτεύουσας της Ιαπωνίας, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Τα αντιτορπιλικά μήκους 170 μέτρων, βάρους 8.200 τόνων, είναι εφοδιασμένα με το σύστημα μάχης Aegean Baseline J7 και το σύστημα ραντάρ Northrop Grumman AN/SPQ-9B, το οποίο παρέχει τη δυνατότητα εντοπισμού και παρακολούθησης χαμηλά ιπτάμενων, υψηλής ταχύτητας και χαμηλής παρατηρησιμότητας στόχων. Το Aegis Baseline J7 είναι το ιαπωνικό ισοδύναμο για το τρέχον πρότυπο Aegis Baseline 9 / BMD 5.1.

Τα πλοία θα μπορούν επίσης να πυροδοτήσουν το βλήμα SM-3 Block IIA που αναπτύσσεται από κοινού με τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία για αντιβαλλιστική - αντιπυραυλική άμυνα, ενώ η βορειοανατολική ασιατική χώρα έχει επίσης επισημανθεί ως δυνητικός πελάτης για τον πύραυλο SM-6 ο οποίος προορίζεται να αντιμετωπίσει στόχους αέρος, επιφανείας και ορισμένους τύπους βαλλιστικών πυραύλων.

Η Ιαπωνική εφημερίδα Mainichi Shimbun ανέφερε προηγουμένως ότι τα 27DDG θα είναι εφοδιασμένα με την ικανότητα συνεργατικής εμπλοκής ή CEC (Cooperative Engagement Capability), την οποία η Ιαπωνία έλαβε την έγκριση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών για να αποκτήσει τον Αύγουστο του 2015 με αίτημα ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που περιελάμβανε επίσης το σύστημα Aegis Baseline 9, AN/SPQ-9B και άλλου συναφούς εξοπλισμού για τα δύο πλοία.

Η εφημερίδα ανέφερε επίσης ότι η Ιαπωνία εξετάζει το ενδεχόμενο σύνδεσης του αεροσκάφους έγκαιρης προειδοποίησης Northrop Grumman E-2D Hawkeye με το σύστημα CEC, το οποίο θα συνδέει τους αισθητήρες ανίχνευσης και εντοπισμού αεροσκαφών και πλοίων για την παροχή ολοκληρωμένης ικανότητας ελέγχου πυρός για πολεμικά πλοία και αεροσκάφη για την καταπολέμηση εχθρικών αεροσκαφών και επερχόμενων πυραύλων.

Η Ιαπωνία θα έχει μελλοντικά στη διάθεσή της τέσσερα E-2D Hawkeyes, τα οποία θα παραδοθούν το 2020. Τα σκάφη κλάσης Μάγια αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία με το ιαπωνικό ναυτικό το 2020, ενώ το δεύτερο πλοίο έχει προγραμματιστεί να εκκινήσει δοκιμές κάποια στιγμή το 2019 και να τεθεί σε λειτουργία το 2021.

Πηγή: Defence News

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ