Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

28 δις επενδύουν οι Κινέζοι στη Τουρκία

15.10.2010 | 19:43
Μπορεί ο Κινέζος πρωθυπουργός Γουέν Ζιαμπάο, να επισκέφθηκε πριν από λίγες εβδομάδες την Ελλάδα με την υπόσχεση των μεγάλων επενδύσεων , στην επίσκεψη του που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα στην Τουρκία φαίνεται ότι υπεγράφησαν «γιγαντιαίες» συμφωνίες που αφορούν τις επενδύσεις στη γειτονική χώρα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Τουρκικών Σιδηροδρόμων η Τουρκία μεχρι το 2023 θα κατασκευάσει 6 χιλιάδες χιλιόμετρα σιδηροδρόμου για γρήγορα τρένα και άλλα 4 χιλιάδες χιλιόμετρα για συμβατικά τρένα. Η απόσταση μεταξύ Κωνσταντινούπολης και Άγκυρας, που είναι 450 χιλιόμετρα, με τα γρήγορα «κινέζικα» τρένα θα διανύεται μόλις σε 1.5 ώρα.
Όλο το σχέδιο θα κοστίσει 45 δισεκατομμύρια δολάρια. Μεγάλος χρηματοδότης του έργου θα είναι η Κίνα που θα χρηματοδοτήσει με 28 δισεκατομμύρια δολάρια το έργο. Μεγάλο μέρος της χρηματοδότησης θα αφορά τα υλικά αλλά και τους συρμούς που θα κατασκευαστούν στην Κίνα ή από Κινεζικές εταιρείες στην Τουρκία. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Τουρκικών Σιδηροδρόμων Σουλεϊμάν Καχραμάν, οι Κινέζοι επενδυτές ενδιαφέρονται να κατασκευάσουν τα σημαντικότερα δίκτυα με τα γρήγορα τρένα.

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ