Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

28 δις από το ΔΝΤ,στην Ελλάδα "αλλά θέλουμε βαθειές μεταρρυθμίσεις",λέει η Λαγκάρντ

09.03.2012 | 23:53
Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ,δήλωσε ότι “μετά από διαβουλεύσεις με τον Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ και στη βάση όσων συζητήθηκαν με την ελληνική κυβέρνηση, έχω την πρόθεση να προτείνω την καταβολή € 28 δισεκατομμυρίων στο πλαίσιο της διευρυμένης χρηματοδοτικής διευκόλυνσης του Ταμείου για την υποστήριξη του φιλόδοξου οικονομικού προγράμματος στην Ελλάδα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

"Η αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας και μιας διατηρήσιμης δημοσιονομικής θέσης απαιτεί από την Ελλάδα να καταβάλει διαρκείς και βαθιές προσπάθειες για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για παρατεταμένο χρονικό διάστημα. Η απόφασή μου να εισηγηθώ στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ ότι το Ταμείο πρέπει να συνεχίσει να συνδράμει την Ελλάδα σε αυτή την προσπάθεια παρέχοντας ουσιαστική χρηματοδοτική στήριξη για παρατεταμένη χρονική περίοδο θα είναι ανάλογη με την μακροπρόθεσμη φύση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και με την σημαντική οικονομική εισφορά που προβλέπεται από τον ιδιωτικό τομέα και από κράτη μέλη της ευρωζώνης...

"Χαιρετίζω τη συνεργασία του ιδιωτικού τομέα στην ανταλλαγή ομολόγων με τις ελληνικές αρχές. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα που θα μειώσει δραματικά τις ανάγκες χρηματοδότησης της Ελλάδας και θα συμβάλει στη βιωσιμότητα του χρέους. Η συνεχή υποστήριξη του ΔΝΤ θα είναι μέρος ενός ολοκληρωμένου πακέτου, όπου όλα τα μέρη-η ελληνική κυβέρνηση, οι ευρωπαίοι εταίροι της, ο ιδιωτικός τομέας, και το Ταμείο-θα παίξουν το ρόλο τους για να βοηθήσουν τον ελληνικό λαό να ξεπεράσει αυτή την κρίση και με την πάροδο του χρόνου να αποκαταστήσει την ανάπτυξη, συμβάλλοντας στην ευρύτερη παγκόσμια χρηματοοικονομική σταθερότητα”.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ