Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

2 στους 3 Γερμανούς,λένε ότι η Ελλάδα δεν έχει μέλλον στην Ευρωζώνη,η οποία έχει μέλλον;

06.11.2011 | 14:04
 Δύο στους τρεις Γερμανούς εκτιμούν ότι η Ελλάδα δεν έχει μέλλον στην ευρωζώνη, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα από το περιοδικό Focus. Ειδικότερα, στην ερώτηση «Έχει, κατά τη γνώμη σας, μέλλον η Ελλάδα στην ευρωζώνη», 68% των 1007 ερωτηθέντων απάντησαν «όχι» και 27% «ναι». 

   

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε την Τετάρτη και την Πέμπτη, όταν η ελληνική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της να διεξάγει δημοψήφισμα σχετικά με το νέο ευρωπαϊκό σχέδιο βοήθειας της χώρας. 

   

Εξάλλου, 71% των Γερμανών θέλουν να ζητηθεί η γνώμη τους σε περίπτωση που θα πρέπει να ληφθεί μία νέα σημαντική απόφαση στην ευρωζώνη, η οποία θα επλέκει και τη Γερμανία, σύμφωνα με μία άλλη δημοσκόπηση, που δημοσιεύθηκε σήμερα στην εφημερίδα Bild. 

   

Στο μεταξύ, οι τόνοι έχουν ανέβει σήμερα στον γερμανικό Τύπο σε ό,τι αφορά τις τελευταίες εξελίξεις επί της κρίσης στην ευρωζώνη. 

   

«Και τώρα τον χρυσό μας!», γράφει ο τίτλος της Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ (Frankfurter Allgemeine Zeitung). Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ηγέτες της Ομάδας των 20 (G20) ήθελαν να χρησιμοποιήσουν τα αποθέματα σε νομίσματα και πολύτιμα μέταλλα των κεντρικών τραπεζών, και κυρίως της γερμανικής κεντρικής τράπεζας (Μπούντεσμπανκ), για να συμβάλουν στη διάσωση του ευρώ, κάτι που ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης έχει διαψεύσει από χθες, Σάββατο.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ