Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

36 νεκροί σε 48 ώρες στη Μιζουράτα

24.04.2011 | 19:37
Τουλάχιστον 36 άνθρωποι σκοτώθηκαν από το Σάββατο σε επιθέσεις στη Μιζράτα, από δυνάμεις του Καντάφι, σύμφωνα με τους εξεγερμένους.

Εκπρόσωπός τους είπε πως 8 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό την Κυριακή και 28 το Σάββατο ενω περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν.

"Οι ταξιαρχίες του Καντάφι, χρησιμοποιώντας ρουκέτες Γκραντ, εξαπέλυσαν τυχαίους βομβαρδισμούς την Κυριακή. Είχαν ως στόχο πολλές περιοχές εκεί. Υπάρχουν οκτώ μάρτυρες, Επίσης τριάντα τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν", είπε.

Ενενήντα τραυματίες, τέσσερις από τους οποίους σοβαρά, απομακρύνθηκαν από την Μιζράτα με πλοίο από το Κατάρ το οποίο έφθασε στο λιμάνι της Σους, στην κεντρική Τυνησία.

Το πλοίο απομάκρυνε συνολικά 138 ανθρώπους: 127 Λίβυους και 11 Τυνήσιους. Παρελήφθησαν από τις ιατρικές ομάδες της κινητής Υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης και αναζωογόνησης (SMUR) και από τον τυνησιακό Ερυθρό Σταυρό, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι τραυματίες, ανάμεσά τους παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι, χτυπήθηκαν από σφαίρες ή θραύσματα όλμων που χρησιμοποίησαν δυνάμεις πιστές στον συνταγματάρχη Καντάφι. Διακομίστηκαν σε πανεπιστημιακά νοσοκομεία στις πόλεις Σους, Μοναστίρ και Μάχντια, ανέφερε το πρακτορείο.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ