Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

3700 έγγραφα έχει για το Ισραήλ το Wikileaks.

23.12.2010 | 17:12
Ο ιδρυτής της WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ δεσμεύτηκε σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο του Κατάρ Αλ Τζαζίρα για τη δημοσιοποίηση εκατοντάδων "ευαίσθητων" εγγράφων για το Ισραήλ, σημειώνοντας ότι δεν έχει συνάψει καμία συμφωνία για να παραλείψει τη χώρα αυτή.

   

Σε δηλώσεις του που επικαλείται σήμερα ο ιστότοπος του Αλ Τζαζίρα, ο Τζούλιαν Ασάνζ σημειώνει ότι ο WikiLeaks διαθέτει "ευαίσθητα και διαβαθμισμένα" έγγραφα για τον πόλεμο του Ισραήλ με τη Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο το 2006 και τη δολοφονία τον Ιανουάριο στο Ντουμπάι του στελέχους της Χαμάς Μαχμούντ Αλ Μαμπχούχ, ο οποίος αποδόθηκε στη Μοσάντ, την ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών.

   

Ο Ασάνζ διέψευσε εξάλλου την ύπαρξη οποιασδήποτε συμφωνίας με το Ισραήλ για να μη δημοσιοποιήσει έγγραφα που αφορούν το εβραϊκό κράτος και διευκρίνισε ότι έχει στην κατοχή του 3.700 τέτοια έγγραφα. 

   

"Δεν έχουμε καμία μυστική συμφωνία με καμία χώρα", δήλωσε.

   
"Δεν έχουμε καμία άμεση ή έμμεση επαφή με τους Ισραηλινούς", επέμεινε, διευκρινίζοντας ότι αυτό που έχει ήδη δημοσιοποιηθεί για το Ισραήλ δεν συνιστά παρά το 2% των εγγράφων που έχει στην κατοχή του ο WikiLeaks γι'αυτήν τη χώρα.

   

Σύμφωνα με ένα από τα αμερικανικά διπλωματικά τηλεγραφήματα που δόθηκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα από τον WikiLeaks, μέλη της Φάταχ --το κόμμα του παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς-- ζήτησαν από το Ισραήλ να επιτεθεί στην αντίπαλη Χαμάς το 2007.

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ