Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Army Culture

Ξεφυλλίζοντας το βιβλίο του Δημήτρη Κουφοντίνα

07.03.2014 | 13:10
Περίπου 12 χρόνια έχουν περάσει από εκείνο το βράδυ του Ιουνίου του 2002 όταν ο Σάββας Ξηρός έπεφτε βαριά τραυματισμένος από την έκρηξη τις βόμβας που κρατούσε στα χέρια του στο Λιμάνι του Πειραιά. Ήταν η αρχή του τέλους για την «17Ν», και η αποκάλυψη των μυστικών της οργάνωσης «φάντασμα».

Δώδεκα χρόνια μετά, το βιβλίο του Δ. Κουφοντίνα έρχεται να ενισχύσει την άποψη που κυριαρχεί όλο αυτό το διάστημα.

Η Αντιτρομοκρατική τελικά δεν είχε μάθει όλα τα μυστικά τις οργάνωσης. Το ιστορικό 45αρι που δεν βρέθηκε ποτέ, η πρώτη ιστορική λαστιχένια σφραγίδα, ο «Γέρος» επιχειρηματίας που «έδινε» πληροφορίες στην οργάνωση για την ελίτ τις Ελληνικής κοινωνίας και ο ογκώδης ηλεκτρονικός υπολογιστής με τις εκατοντάδες αποθηκευμένες πληροφορίες, είναι μερικά από τα καλά φυλαγμένα μυστικά τις οργάνωσης «φάντασμα».

Το ιστορικό 45άρι δεν βρέθηκε ποτέ. Είναι το όπλο με το οποίο πραγματοποιηθήκαν οι πρώτες μεγάλες δολοφονίες τις οργάνωσης, όπως αυτή του Γουέλς και του Μάλιου. Μια πρώτη απάντηση που είχαν δώσει την εποχή εξάρθρωσης τις «17Ν» οι Αξιωματικοί τις Αντιτρομοκρατικής ήταν πως το όπλο είχε «χαλάσει» και η οργάνωση το είχε εξαφανίσει.
Μάλιστα το 2005 η Αντιτρομοκρατική είχε «εισβάλει» σε σπηλιά κοντά στα Λιμανάκια τις Βουλιαγμένης, καθώς είχαν πληροφορίες πως εκεί ήταν θαμμένο το 45αρι με την ιστορική σφραγίδα.
Δεν βρέθηκε το παραμικρό: «…το όπλο πρέπει να το πέταξαν στην θάλασσα ενώ την σφραγίδα ή την κατέστρεψαν ή την έχει κρύψει ο Κουφοντίνας, ως παρακαταθήκη για το μέλλον», λέει με νόημα στo «Newsit» αστυνομικός που είχε παίξει ενεργό ρόλο στην εξάρθρωση τις οργάνωσης.

Το ιστορικό 45αρι τις «17Ν», στην ουσία αποτελούσε «περιουσία» του ΕΛΑ, τις «μητρικής» οργάνωσης του λεγομένου «Ελληνικού Αντάρτικου Πόλης», και είχε κλαπεί το 1974 από το στρατόπεδο τις Ελευθερούπολης στην Καβάλα. Οι πληροφορίες το θέλουν να φθάνει στα χέρια τις πρώτης ομάδας που αποτέλεσε των αρχικό πυρήνα τις «17Ν» ως δανεικό και στην συνέχεια, «αυτοδικαίως» είχε «απαλλοτριωθεί» από τους ίδιους ανθρώπους, οι οποίοι πια το θεωρούσαν την ταυτότητα τις οργάνωσης τους, ενώ παράλληλα δεν δίστασαν να «απαλλοτριώσουν» κι άλλα υλικά από την αποθήκη του ΕΛΑ, όταν οι δρόμοι των δυο οργανώσεων είχαν χωρίσει οριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ