Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ξεσηκώνεται όλη η Βόρεια Ελλάδα για τους Έλληνες στρατιωτικούς - BINTEO

11.03.2018 | 14:15
Πρώτη Δημοσίευση: 2018-03-11 10:35:28
Τελευταία Ενημέρωση: 2018-03-11 14:15:28

Συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τους Έλληνες στρατιωτικούς κρατούμενους στις φυλακές της Αδριανούπολης. 

Με τον εθνικό ύμνο, τον οποίο έψαλαν οι πολίτες που κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία Ορεστιάδας, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής το συλλαλητήριο συμπαράστασης στους δυο συλληφθέντες Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.

Να απελευθερωθούν άμεσα οι Έλληνες στρατιωτικοί, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, ζητούν οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο. Το ραντεβού δόθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου έφτασαν λεωφορεία και από άλλες πόλεις της Ελλάδας, ώστε να δώσουν το παρών φορείς και σύλλογοι.
Άνθρωποι από όλη την Ελλάδα κρατώντας ελληνικές σημαίες έφτασαν με κάθε τρόπο στην Ορεστιάδα και από νωρίς το πρωί συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της με σκοπό να κατευθυνθούν προς το τελωνείο των Καστανέων.

H συγκέντρωση έχει ειρηνικό χαρακτήρα και διάθεση συμπαράστασης στους Έλληνες στρατιωτικούς και στις οικογένειές τους. Επίσης, πορεία ειρήνης από τις Φέρες προς το τελωνείο των Κήπων προγραμματίζουν για αύριο Δευτέρα 27 Σύλλογοι και Φορείς από τις Φέρες.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος evros-news.gr, άνθρωποι κάθε ηλικίας, άνδρες, γυναίκες, παιδιά, μεσήλικες, ηλικιωμένοι, έστειλαν το μήνυμα προς την Τουρκία ότι θα πρέπει άμεσα να επιστρέψουν στην πατρίδα ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητραιτώδης και ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης, αλλά και προς την κυβέρνηση να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα της αποφυλάκισης και επιστροφής τους.
Το πρόγραμμα του συλλαλητηρίου

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των διοργανωτών, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

10:00 π.μ.: Αναχώρηση ποδηλατών με τον Ποδηλατικό Αθλητικό Σύλλογο Ορεστιάδας «ΡΗΣΟΣ» και όποιων άλλων επιθυμούν με άλλα μεταφορικά μέσα από την κεντρική πλατεία Νέας Ορεστιάδας με προορισμό τις Καστανιές.
12:00 μ.μ.: Επιστροφή από τις Καστανιές.
13:30 μ.μ.: Έναρξη συγκέντρωσης συλλόγων στην κεντρική πλατεία Νέας Ορεστιάδας.
Η ανακοίνωση των διοργανωτών

Ολόκληρη η ανακοίνωση των διοργανωτών είναι η εξής: «Καλούμε όλον τον Εβρίτικο λαό, και όχι μόνο, να δώσει το «παρών» ως ένδειξη συμπαράστασης στους δυο στρατιωτικούς μας και τις οικογένειες τους ! ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 11/03/2018 στις 10:00 το πρωί ξεκινάμε με ποδηλατοπορεία από την κεντρική πλατεία της πόλης μας με προορισμό το τελωνείο Καστανέων και επιστροφή στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας.
Το κάλεσμα είναι για όλους!! Με ότι μέσο μεταφοράς επιθυμεί ο κάθε ένας!!

Η κίνηση μας αυτή έχει Ειρηνικό Χαρακτήρα και διάθεση συμπαράστασης στα ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.

Είμαστε υπερήφανοι για την στάση των δυο στρατιωτικών μας και των οικογενειών τους και θέλουμε να τους πούμε ότι Η ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ Θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα ότι εδώ εμείς οι γείτονες ζούμε ειρηνικά και αρμονικά και τέτοιες ενέργειες με αυτόν τον τρόπο θα έπρεπε να εκλείπουν.

Είμαστε σήμερα εδώ για να βροντοφωνάξουμε την άμεση αποφυλάκιση και τον επαναπατρισμό των παιδιών μας.
Δεν μιλάμε για κλείσιμο συνόρων σε καμία περίπτωση και ούτε πρόκειται να γίνει, δεν πάμε να πυροδοτήσουμε αλλά να συμπαρασταθούμε για το άδικο στα παιδιά μας.

Το ύφος μας έχει χαρακτήρα Ειρηνικό και συμπαράστασης!

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ λοιπόν 11/03/2018 το πρωί στην κεντρική πλατεία της πόλης μας”.

Πηγή: www.evros-news.gr

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ