Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διακλαδικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής στο 414

26.11.2012 | 18:26
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας,  Πάνος Παναγιωτόπουλος επισκέφθηκε το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ειδικών Νοσημάτων (414 ΣΝΕΝ) στην Πεντέλη, όπου εγκαινίασε το έργο εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης δύο πτερύγων του Νοσοκομείου. Το Διακλαδικό Κέντρο Ψυχολογικής Υποστήριξης Ενόπλων Δυνάμεων και το Διακλαδικό Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Ενόπλων Δυνάμεων. Το έργο κατασκευάστηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ).

Ο κ. Παναγιωτόπουλος συνοδευόταν από τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτη Καράμπελα, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, τον Αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Γκίνη και τον Υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ, Αντιναύαρχο  Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Πεντέλης, κ. Δημήτριος Στεργίου και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θερμοπυλών, κ. Ιωάννης.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, αφού εγκαινίασε τις πτέρυγες του νοσοκομείου, επισκέφθηκε το Διακλαδικό Κέντρο Ψυχολογικής Υποστήριξης Ενόπλων Δυνάμεων και συγκεκριμένα τα τμήματα Πρόληψης, Θεραπείας-Αποκατάστασης, Εκπαίδευσης-Έρευνας-Ψυχικής Υγείας και το Διακλαδικό Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Ενόπλων Δυνάμεων και συγκεκριμένα την αίθουσα Φυσικών Μέσων και Θεραπειών, το εργαστήριο Ηλεκτροφυσιολογικής Μελέτης, το εργαστήριο Πελματογραφίας και Ανάλυσης Βάδισης, το τμήμα Υδροθεραπείας, την κλινική Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης και το γυμναστήριο και συνομίλησε με το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το τηλεφωνικό κέντρο Ψυχολογικής Υποστήριξης, όπου λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης, μέσω της οποίας οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν εμπιστευτικά και να ζητήσουν βοήθεια από εξειδικευμένο προσωπικό. Παράλληλα, οι Έλληνες πολίτες, από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές, τα νησιά, την ακριτική Ελλάδα, μπορούν να κάνουν χρήση των υπηρεσιών του Κέντρου Ψυχολογικής Υποστήριξης και του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης.

Μετά την τελετή, ο κ. Παναγιωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για να μπορέσουμε να περάσουμε την κρίση και να σταθούμε όρθιοι χρειάζεται να ενδυναμώσουμε τις δομές και τις διαδικασίες κοινωνικής προστασίας.

Εδώ, στην Πεντέλη, στο 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ειδικών Νοσημάτων εγκαινιάσαμε, σήμερα, μαζί με τον Υφυπουργό, κ. Καράμπελα, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, τον Αρχηγό ΓΕΣ και τους άλλους επιτελείς, τις εκσυγχρονισμένες πτέρυγες της Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, καθώς επίσης και το Κέντρο Υποστήριξης Ψυχικής Υγείας στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Είναι δύο υποδομές πάρα πολύ κρίσιμες και πάρα πολύ σημαντικές, που μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες σε ένα ευρύτατο φάσμα, στις Ένοπλες Δυνάμεις και όχι μόνο. Για παράδειγμα, εδώ μπορούν να βρεθούν απλοί Έλληνες πολίτες, κάτοικοι από την ακριτική Ελλάδα, από τα νησιά μας, άνδρες και γυναίκες, που χρειάζεται να τους προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας, για να σταθούν στα πόδια τους και να ξαναγυρίσουν στα νησιά και τα χωριά τους, υγιείς.

Θέλω να συγχαρώ το προσωπικό όλων των κλάδων, γιατί εδώ, μιλάμε για ένα επίτευγμα της διακλαδικότητας στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων. Σας συγχαίρω όλους, από την ηγεσία μέχρι τον τελευταίο σε βαθμό, που δουλέψατε με φιλότιμο και όραμα, για να μπορέσουμε, σήμερα, να εγκαινιάσουμε αυτές τις λαμπρές εγκαταστάσεις.

Για μια ακόμη φορά σε δύσκολους καιρούς, μέσα στην οικονομική κρίση, οι Ένοπλες Δυνάμεις με την επιστημοσύνη τους και με το όραμά τους δείχνουν, ότι μπορούν να στέκονται στην πρώτη γραμμή και να προσφέρουν στον Ελληνικό Λαό.

Συγχαρητήρια σε όσους έφεραν αυτό το έργο σε πέρας».
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ