Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

440.000 ευρώ για ...τα "σάντουϊτς" των VIP αεροσκαφών της ΠΑ!!!

04.02.2012 | 19:20
Την ίδια ώρα που οι περικοπές είναι δραματικές για τους πολίτες…

Την στιγμή που ο υπουργός Οικονομικών και πρώην ΥΕΘΑ Ευάγγελος Βενιζέλος ζητά κι άλλες μειώσεις αμυντικών δαπανών,όπου έχουν ήδη γίνει τεράστιες περικοπές…

Την στιγμή που έχει ανοίξει συζήτηση ακόμη και για απολύσεις στις ΕΔ…


Την ίδια στιγμή του ΓΕΑ και η ΠΑ προκηρύσσει διαγωνισμό στις 21 Φεβρουαρίου για τι λέτε:

•Για το κέτερινγκ των τριών VIP αεροσκαφών με τα οποία πετούν οι κυβερνώντες. Το θέμα είναι ότι ο προϋπολογισμός της επόμενης διετίας μόνο για τα …σάντουϊτς και τα ποτά του VIP κέτερινγκ είναι 440.000 ευρώ!!!

Το ποσό είναι εξωφρενικό και είναι απορίας άξιο ποιος το ενέκρινε ,όταν είναι γνωστό ότι στις ΕΔ υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ακόμη και με την προμήθεια ανταλλακτικών για οπλικά συστήματα και οι περικοπές που έχει υποστεί το προσωπικό είναι τραγικές.Εξίσου παράδοξο βέβαια είναι ότι μέσα σ΄ αυτή την οικονομική θύελλα την οποία βιώνουμε οι ώρες πτήσεις των VIP αεροσκαφών διαπιστώνουμε ότι δεν μειώνονται,όπως θα ήταν και το αναμενόμενο.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν κατατεθεί στη Βουλή το 2010 και το 2011 έγιναν περίπου οι ίδιες πτήσεις 134 φέτος και περίπου 140 πέρσι.Η ώρα πτήσης κάθε VIP αεροσκάφους κοστίζει στον Έλληνα φορολογούμενο κατά μέσο όρο 5000 ευρώ η ώρα! Πόσες ώρες είχαμε το 2011; 864 και το κόστος συνολικά άγγιξε τα 5.900.000!

Πτήσεις με τα vip αεροσκάφη της ΠΑ μπορούν να κάνουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας,ο πρωθυπουργός και μέλη της κυβέρνησης.Υποτίθεται ότι αυτά χρησιμοποιούνται για περιπτώσεις που υπάρχει έκτακτη ανάγκη μετακίνησης.Θα είχε λοιπόν ενδιαφέρον να ανακοίνωνε η ΠΑ τους προορισμούς των 134 πτήσεων που έκαναν τα VIP αεροσκάφη της μέσα στο 2011,για να βγουν και κάποια συμπεράσματα για το “έκτακτο των περιστάσεων”.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

"ΚΑΤΕΡΡΙΨΕ" ΤΟ VIP ΚΕΤΕΡΙΝΓΚ Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ