Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

50 τζιχαντιστές νεκροί σε δύο αεροπορικές επιδρομές

17.09.2014 | 16:05
Περισσότεροι από 50 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν σε δύο αεροπορικές επιδρομές που εξαπολύθηκαν βόρεια της Βαγδάτης, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας του Ιράκ.
Από μια επιδρομή που εξαπέλυσε η ιρακινή πολεμική αεροπορία εναντίον της πόλης αλ Ντουλούιγε, 80 χιλιόμετρα της πρωτεύουσας, σκοτώθηκαν 26 μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης και καταστράφηκαν έξι οχήματα.

Μεταξύ των νεκρών είναι ένας διοικητής της οργάνωσης που εμπλέκεται στην εκτέλεση εκατοντάδων στρατιωτών που αιχμαλωτίστηκαν στο στρατόπεδο Σπάιχερ κοντά στην Τικρίτ τον Ιούνιο, λίγες ημέρες αφού ξεκίνησε η μεγάλη προέλαση του ΙΚ στο βόρειο Ιράκ.
Η ακραία οργάνωση είχε ισχυριστεί τότε ότι εκτέλεσε 1.700 σιίτες στρατιώτες και έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες μαζικών εκτελέσεων νεαρών ανδρών με πολιτικά.

Ακόμη 28 μαχητές σκοτώθηκαν σε μια 5αεροπορική επιδρομή εναντίον ενός στρατοπέδου που χρησιμοποιεί το ΙΚ, ανακοίνωσαν αξιωματικοί του στρατού.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος του ιρακινού κοινοβουλίου Σαλίμ αλ Τζαμπούρι δήλωσε ότι η βουλή υποστηρίζει τη διεξαγωγή αεροπορικών επιδρομών εναντίον του ΙΚ από τις ξένες δυνάμεις που θα συμμετάσχουν στον συνασπισμό που προετοιμάζουν οι ΗΠΑ.
«Επιθυμούμε οι επιδρομές να είναι ακριβείς ώστε να αποφευχθούν οι απώλειες μεταξύ των αμάχων και οι καταστροφές στις υποδομές», είπε ο αλ Τζαμπούρι στους δημοσιογράφους.
«Είναι ζωτικής σημασίας οι επιχειρήσεις εναντίον του Ντάες (σ.σ. το αραβικό ακρωνύμιο του ΙΚ) να είναι ξεκάθαρα συντονισμένες με την ιρακινή κυβέρνηση. Η εθνική κυριαρχία είναι εξίσου σημαντική για εμάς όσο και η ασφάλεια», υπογράμμισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι τζιχαντιστές θέλουν να σκοτώσουν τον Πάπα!


Οι τζιχαντιστές κατέρριψαν συριακό πολεμικό αεροσκάφος - ΦΩΤΟ

Κούρδοι πεσμεργκά απελευθέρωσαν χριστιανικά χωριά από τους τζιχαντιστές 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ