Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

50 εκατομμύρια επιπλέον οι περικοπές στους εν ενεργεία στρατιωτικούς - Τι θα κάνει η κυβέρνηση

17.05.2013 | 18:01
50 εκατομμύρια παραπάνω είναι τελικά οι περικοπές στους εν ενεργεία στρατιωτικούς ,σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει “περάσει” στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Αντιθέτως για τους απόστρατους δεν έχει ακόμη υπάρξει μια ξεκάθαρη απάντηση για το ίδιο θέμα και οι ενώσεις τους προσπαθούν με επαφές που έχουν να το ξεκαθαρίσουν.

Με το δεδομένο αυτού του “λάθους” οι στρατιωτικοί που εμπλέκονται στον σχεδιασμό του νέου μισθολογίου για τους στρατιωτικούς συντάσσουν πρόταση στην οποία πρώτα απ΄ όλα προτείνουν να μην υπάρξει καμία περαιτέρω περικοπή το 2014. Ως γνωστόν προβλέπονταν περικοπές 88 εκατομμυρίων που όμως αφορούσαν και στα Σώματα Ασφαλείας. Συνεπώς το “λάθος” των 50 εκατομμυρίων καλύπτει τις περικοπές που είχαν προϋπολογιστεί για το 2014.

Προς το παρόν βέβαια δεν υπάρχει καμία επίσημη θέση από την πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ ή από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Λογικά -αν υπάρχει ακόμη λογική- το “λάθος” θα αξιοποιηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο από την κυβέρνηση . Η αποφυγή των ακόμη σκληρότερων περικοπών θα “πουληθεί” ούτε λίγο ,ούτε πολύ …ως παροχή. Οι επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του ΥΕΘΑ Πάνου Παναγιωτόπουλου περί επιστροφής των οφειλομενων στους στρατιωτικούς ίσως να στηρίζονται και σ΄ αυτή την υπόθεση του λάθους.

Όμως η αλήθεια είναι ότι σε στρατιωτικούς κύκλους υπάρχει ανησυχία για την “σιωπή” που επικαρατεί και δεν αποκλείουν η κυβέρνηση να μην αναγνωρίσει το λάθος ! Και να υιοθετήσει την λογική ότι “μετά από την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται” ! Σ΄ αυτή τη περίπτωση κανείς δεν μπορεί να προβλέψει αντιδράσεις. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συντήρηση ανταλλακτικά -γιοκ στις Ένοπλες Δυνάμεις -Τι έδειξε η αναγκαστική προσγείωση του Τ 41


"Αυτά θα μπορούσες να δώσεις στους στρατιωτικούς χωρίς κόστος" - Απάντηση στον Παναγιωτόπουλο


"Σύστημα ανταμοιβών" για τους στρατιωτικούς αντί για ειδικό μισθολόγιο - Μια πρόταση
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ