Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

600.000 υπογραφές υπέρ του Ασάνζ σε μία ημέρα!

13.12.2010 | 20:40
 Μια διαδικτυακή αίτηση που καλεί να δοθεί ένα τέλος "στην εκστρατεία εκφοβισμού" του ιστότοπου WikiLeaks έχει συγκεντρώσει περίπου 600.000 υπογραφές, μία ημέρα πριν την εμφάνιση του ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ ενώπιον δικαστηρίου στο Λονδίνο. 

   

Η αίτηση που απευθύνεται "στις ΗΠΑ και τις άλλες κυβερνήσεις και κοινωνίες που εμπλέκονται στην καταστολή του WikiLeaks". Καλεί επίσης να "δοθεί αμέσως τέλος στην καταστολή του WikiLeaks και των εταίρων του".

   

Η αίτηση ανέβηκε στον αμερικανικό ιστότοπο Avaaz.org, ο οποίος φιλοξενεί συχνά αιτήσεις και εκστρατείες. 

   

"Κάνουμε έκκληση να σεβαστούν τις δημοκρατικές αρχές και τους νόμους σχετικά με την ελευθερία της έκφρασης και την ελευθερία του Τύπου. Αν ο WikiLeaks και οι δημοσιογράφοι με τους οποίους συνεργάζεται έχουν παραβιάσει κάποιο νόμο, θα πρέπει να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη. Δεν πρέπει να είναι αντικείμενα μίας εξωδικαστικής εκστρατείας εκφοβισμού", αναφέρει το κείμενο της αίτησης. 

   

Μέχρι σήμερα το απόγευμα το κείμενο είχε συγκεντρώσει περισσότερες από 590.000 υπογραφές, σύμφωνα με τον Avaaz. 

   

Εξάλλου, ο Ασάνζ, που κρατείται από τις 7 Δεκεμβρίου στο Λονδίνο καθώς εκκρεμούν κατηγορίες εις βάρος του για σεξουαλική επίθεση στη Σουηδία, θα εμφανιστεί αύριο στο Λονδίνο ενώπιον δικαστηρίου, όπως δήλωσε δικαστική πηγή. 

   

Το δικαστήριο θα αποφανθεί για την υπό όρους απελευθέρωσή του για όσο διάστημα περιμένει να αποφασιστεί αν θα εκδοθεί στη Σουηδία. 

    Οπαδοί του Ασάνζ, καθώς και οι υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έχουν καλέσει σε διαμαρτυρία υποστήριξης αύριο την ώρα που θα συνεδριάζει το δικαστήριο. 

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ