Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

60 Mirage από τα ΗΑΕ, "γλυκοκοιτάνε" κάποιοι στο ΥΕΘΑ.

13.01.2011 | 06:11
Την υπόθεση 60 μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000 των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων,παρακολουθούν από την ελληνική ΠΑ.

Πρόκειται για αεροσκάφη εκσυγχρονισμένα στο επίπεδο των δικών μας Mirage 2000-5, τα οποία τα ΗΑΕ ,θέλουν να πουλήσουν ώστε να προχωρήσουν σε αγορά νέων αεροσκαφών,με υποψήφια το επίσης γαλλικό Rafale, αλλά και το αμερικανικό F-18.

Οι Γάλλοι που δεν έχουν περιθώρια να χάσουν και αυτή τη παραγγελία έχουν αναλάβει να βρουν πιθανούς ενδιαφερόμενους αγοραστές. Μέχρι στιγμής δεν έχουν κάνει διερευνητική επαφή με την ελληνική ΠΑ,η οποία δεν αποκλείει καθόλου το ενδεχόμενο να ρίξει μία ματιά στην περίπτωση αυτών των αεροσκαφών. Οι πληροφορίες λένε ότι βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο.

Στο ΓΕΑ,υπάρχει πολύ μεγάλος προβληματισμός για τη προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών με δεδομένο τη κούρσα παραγγελιών στην οποία έχει επιδοθεί η Τουρκία. Το ιδανικό σενάριο για τους Έλληνες αεροπόρους ,είναι η επιλογή νέου μαχητικού αεροσκάφους τέταρτης γενιάς. Ωστόσο επειδή κανείς δεν μπορεί να τους εγγυηθεί για το χρόνο που θα γίνει αυτή η αγορά, εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα τα οποία μπορούν να δώσουν επιχειρησιακές λύσεις. Η περίπτωση των Mirage 2000 από τα ΗΑΕ, μπορεί να εξεταστεί ως μια απ΄ αυτές τις λύσεις.


Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ