Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

67% των μουσουλμάνων ανησυχούν για τον "ισλαμικό εξτρεμισμό" - Αμερικανική έρευνα

11.09.2013 | 00:01
Έχοντας περάσει πάνω από δύο χρόνια από το θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν, η ανησυχία του   ισλαμικού εξτρεμισμού παραμένει ευρέως διαδεδομένη μεταξύ των μουσουλμάνων από τη Νότια Ασία και τη Μέση Ανατολή μέχρι την υποσαχάρια Αφρική. Σε 11 μουσουλμανικές χώρες στις οποίες έγινε έρευνα από το Pew Research Center, ένα ποσοστό 67% υποστηρίζει ότι είναι λίγο έως πολύ ανήσυχο για τον ισλαμικό εξτρεμισμό. Σε πέντε χώρες - Πακιστάν, την Ιορδανία, την Τυνησία, την Τουρκία και την Ινδονησία - οι ανησυχίες για τον εξτρεμισμό έχουν αυξηθεί τον τελευταίο χρόνο .

Οι εξτρεμιστικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένης της Αλ Κάιντα, συγκεντρώνουν μικρή λαϊκή υποστήριξη σύμφωνα με την έρευνα. Ακόμη και πριν από το θάνατό του το 2011, η εμπιστοσύνη στον ηγέτη της Αλ Κάιντα Οσάμα μπιν Λάντεν είχε πέσει κατακόρυφα μεταξύ πολλών μουσουλμάνων. Σήμερα, η Αλ Κάιντα είναι μισητή, σ΄ένα ποσοστό 57% στις 11 χώρες που έγινε η έρευνα.


Οι Ταλιμπάν, κρίνονται αρνητικά σε ποσοστό 51% των μουσουλμάνων ερωτηθέντων . Η Χεζμπολάχ και η Χαμάς πηγαίνουν λίγο καλύτερα σε ποσοστά υποστήριξης. Η Χεζμπολάχ, ειδικότερα, έχει δει την υποστήριξή της να πέφτει σε βασικές χώρες της Μέσης Ανατολής, ειδικά στην Αίγυπτο με 38% πτώση από το 2007.

Διαβάστε ΕΔΩ την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έρευνα του Pew Research Center 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ