Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

797 έξοδοι αεροσκαφών στον ΗΝΙΟΧΟ

12.04.2014 | 10:29
Ολοκληρώθηκε η Άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2014» η οποία διεξήχθη από 26 Μαρτίου έως 11 Απριλίου σε όλο τον Ελλαδικό χώρο.

Η Άσκηση «Ηνίοχος» είναι αεροπορική άσκηση μεσαίας κλίμακας και αφορά στη διεξαγωγή αεροπορικών και διακλαδικών επιχειρήσεων, σύμφωνα με το Επιχειρησιακό Δόγμα της ΠΑ, το δόγμα διακλαδικών επιχειρήσεων και το διακλαδικό δόγμα Ηλεκτρονικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ.

Αντικειμενικός σκοπός της άσκησης ήταν η παροχή ρεαλιστικής εκπαίδευσης, η μέτρηση αποτελεσμάτων και η εξαγωγή συμπερασμάτων, μέσω της εκτέλεσης μεγάλου αριθμού σύνθετων αεροπορικών αποστολών όλων των ειδών, κατά τις οποίες και πραγματοποιήθηκαν 797 έξοδοι αεροσκαφών (435 ημέρα και 362 νύχτα).

Στόχος της Άσκησης «Ηνίοχος» είναι να γίνει η ανταγωνιστικότερη άσκηση στην Ευρώπη και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, παρέχοντας στους συμμετέχοντες (Έλληνες και ξένους) υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και μοναδικές εμπειρίες.

Στην άσκηση συμμετείχαν:
• Mεγάλος αριθμός αεροσκαφών όλων των Μοιρών της Πολεμικής Αεροπορίας. 185 Ιπτάμενοι και 340 Τεχνικοί. Αεροσκάφη και προσωπικό μεταστάθμευσαν στην 117 ΠΜ στην Ανδραβίδα από την οποία και επιχειρούσαν.
Επιθετικά και μεταφορικά Ε/Π της Αεροπορίας Στρατού.
• Μεγάλος αριθμός πλοίων επιφανείας του Πολεμικού Ναυτικού με τα οργανικά τους Ε/Π.
Μονάδες ειδικών δυνάμεων των 3 Κλάδων των ΕΔ.
• Το Σύστημα Αεροπορικού Ελέγχου και το Σύστημα Αεράμυνας της χώρας.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος επικοινώνησε με τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Ευάγγελο Τουρνά και αφού ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα της άσκησης, του εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήριά για την επιτυχία της, ζητώντας του να μεταφέρει στους συμμετέχοντες το ακόλουθο μήνυμα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου:

«Με τη λήξη της μεγάλης άσκησης «Ηνίοχος 2014» εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στην Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και σε όλους τους συντελεστές της πραγματοποίησής της, που στέφθηκε από πλήρη επιτυχία.

Η άσκηση αυτή ανέδειξε τις διακλαδικές ικανότητες των Ενόπλων Δυνάμεων, τον άψογο συντονισμό των επιχειρήσεων και την απόλυτη ακρίβεια επίτευξης των στόχων της.

Το εθνικό αμυντικό μας σύστημα ευρίσκεται στον ανώτατο βαθμό επιχειρησιακής ετοιμότητας και ανταποκρίνεται πλήρως στην αποστολή του.

Η πατρίδα μας είναι ασφαλής και ο ελληνικός λαός να είναι βέβαιος ότι οι θυσίες του έχουν πιάσει τόπο.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας εγγυώνται την ακεραιότητα της χώρας και με το αξιόμαχο, τις άριστες υποδομές και τον σύγχρονο εξοπλισμό τους τίθενται πάντα στην υπηρεσία της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας.

Μαζί με τα συγχαρητήριά μου και τον έπαινο της πολιτείας προς όλες και όλους ανεξαίρετα που συμμετείχαν στη διακλαδική αυτή άσκηση, εύχομαι σε ολόκληρο το στελεχιακό δυναμικό των Ενόπλων μας Δυνάμεων και στις οικογένειές τους Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση».


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ