Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

A 7 συνετρίβη στην Κομοτηνή σώθηκε ο πιλότος

26.08.2014 | 10:13
Αεροσκάφος Α 7 της ΠΑ συνετριβη στις 09.45 στο πεδίο βολής Αμπελώνες στην Κομοτηνή .Ο πιλότος πρόλαβε να εγκαταλείψει επιτυχώς το αεροσκάφος και είναι καλά στην υγεία του. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει υποστεί μόνο μικροτραυματισμούς.

Το αεροσκάφος ειχε απογειωθεί μαζί με ένα ακόμη Α 7 απο την 116 ΠΜ για εκπαιδευτική πτήση. Πιθανότατα απο μηχανική βλάβη το Α 7 συνετριβη αλλα ευτυχώς ο πιλότος ειχε την εμπειρία και τον χρόνο να χρησιμοποιήσει το εκτινασσομενο κάθισμα. Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, επικοινώνησε άμεσα μαζί του, τον συνεχάρη για την άμεση και σωστή αντίδρασή του και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση. Συγκροτήθηκε επιτροπή εμπειρογνωμόνων για να διερευνήσει τα αίτια του ατυχήματος.


Όπως δήλωσε στο Newsit o εκτελεστικός γραμματέας της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας κ Θράκης, Κωνσταντίνος Κατσιμίγας "το περιστατικό έγινε περίπου στις 9.30 το πρωί, ήταν ένα μαχητικό κορσέρ Α7, μονοθέσιο με έναν πιλότο ο οποίος χρησιμοποίησε το αλεξίπτωτο εκτινάχθηκε και διεσώθη και διεκομίσθη για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο Κομοτηνής.

Εγώ έφτασα ταυτόχρονα με τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ εκεί αλλά ο νεαρός πιλότος παρελήφθη από ασθενοφόρο του στρατού και γενικώς ήταν καλά στην υγεία του ο άνθρωπος.

Το αεροσκάφος έπεσε βόρεια της Κομοτηνής, στο πεδίο βολής του στρατού, είναι μια ευρύτατη περιοχή γύρω στα 10 χιλιάδες στρέμματα που έχουν απαλλοτριωθεί από το στρατό και είναι πεδίον ασκήσεων. Ηταν μη κατοικημένη περιοχή και το πλησιέστερο στρατόπεδο είναι γύρω στο 1,5 χιλιομετρο. Σε εκείνη την περιοχή δεν υπάρχει ούτε κτίσμα.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από τις δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας και αναμένεται κλιμάκιο της αεροπορίας για τις έρευνες. Στην περιοχή δεν υπάρχει κίνδυνος να εκδηλωθεί φωτιά σε κάθε περιπτωση βρίσκονται και πυροσβεστικά οχήματα προληπτικά".

Τα Α 7 είναι υπό απόσυρση . Αεροσκάφη πολύ παλιά που δύσκολα μπορούν πλέον να υποστηριχθούν πήραν παράταση ζωής και λόγω των περικοπων που δεν έχουν επιτρέψει το συμμάζεμα της ΠΑ.

Διαβάστε ακόμη:

Α-7: Μας αποχαιρετούν στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου


Ο Α/ΓΕΕΘΑ πιλότος - Με Α 7 πέταξε ο Κωσταράκος συνοδεία του Α/ΓΕΑ - ΦωτογραφίεςΒΙΝΤΕΟ:A 7 Corsair. Ο "κουρσάρος των αιθέρων" που αποχαιρετά την ΠΑ!


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ