Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΝΕΑΔ:"Όχι στη πολιτική του ξεροκόμματου.Επέμβαση εισαγγελέα τώρα για το ΜΤΣ".

14.02.2011 | 00:19
Επιμένει η ΑΝΕΑΕΔ για άμεση επέμβαση του εισαγγελέα στην υπόθεση του ΜΤΣ. Η πρόταση περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων στο ψήφισμα που εκδόθηκε μετά από τη συγκέντρωση ενημέρωσης στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων. Η ΑΝΕΑΕΔ, καταγγέλει και προτείνει:


o       Τις αήθεις, κακόβουλες και συκοφαντικές επιθέσεις κατά της υπόληψης, του κύρους, της αξιοπρέπειας, της κοινωνικοοικονομικής υπόστασης, των εννόμων συμφερόντων παρά την απαξίωση του ρόλου των Ελλήνων στρατιωτικών, από όπου και αν εκπορεύονται, ως επιθέσεις κατά του βασικού συμβόλου της προστασίας της εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας και κατά συνέπεια κατά της υπόστασης της πατρίδας μας.
o       Τις διαχρονικές πολιτικές και στρατιωτικές ηγεσίες, που με τις επιλογές αποκλειστικής ευθύνης τους, οδήγησαν τα Μετοχικά Ταμεία (Μ.Τ.) σε οικονομική ασφυξία.
o       Τη Διοίκηση του ΜΤΣ για:
§         Τη χρήση των χρημάτων που προέρχονται αποκλειστικά από τις υποχρεωτικές κρατήσεις των στρατιωτικών υπέρ του αποταμιευτικού προγράμματος της οικονομικής βοήθειας των τέκνων μας (Β.Ε.Α.), για την πληρωμή των μερισμάτων, με αποτέλεσμα την πέραν της διετίας αναστολή χορήγησης του εν λόγω βοηθήματος.
§         Τη χρήση των χρημάτων του Ειδικού Κλάδου Οικονομικής Ενίσχυσης Μερισματούχων Στρατού (ΕΚΟΕΜΣ) για τον ίδιο ως άνω λόγο, με αποτέλεσμα να τίθεται σε σοβαρό κίνδυνο και αυτό το πρόγραμμα.
o       Την παρούσα πολιτική και στρατιωτική ηγεσία που αδιαφορούν εμφανώς για την ουσιαστική επίλυση των προβλημάτων των Μ.Τ και:
§         Υιοθετούν μέτρα στις πλάτες των εν ενεργεία και αποστράτων στρατιωτικών, χωρίς να επιλύονται προβλήματα και χωρίς να διασφαλίζεται τη βιωσιμότητα και μακροβιότητα των Ταμείων μας.
§         Αποποιούνται των θεσμικών και ουσιαστικών ευθυνών τους και σχεδιάζουν την εκχώρηση  της αρμοδιότητας των Μ.Τ. στο Υπουργείο Εργασίας, προαναγγέλλοντας στην ουσία τη διάλυση τους.
Ø       ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ενδεικτικά:
o Άμεση εισαγγελική έρευνα για να εντοπισθούν τυχόν μη σύννομες και μη επωφελείς για το ΜΤΣ ενέργειες Διοικήσεων και μεμονωμένων ατόμων, ώστε να ακολουθήσουν οι κατά Νόμο σχετικές διεκδικήσεις.
o       Μεταφορά των κρατήσεων των συντάξεων των αποστράτων για ΕΑΣ (ΛΑΦΚΑ), υπέρ των αντίστοιχων Μετοχικών Ταμείων, εφόσον βέβαια κριθεί συνταγματική η διάταξη αυτή.
o Θεσμοθέτηση ουσιαστικών «κοινωνικών πόρων» με έκδοση Κ.Υ.Α. των Υπουργείων Εθνικής άμυνας και Προστασίας του Πολίτη (ως αρμοδίου Υπουργείου της ΕΛ.ΑΣ και του Λ.Σ.),  ως ελάχιστη αποζημίωση για την άμισθη συμμετοχή μας σε μη στρατιωτικές επιχειρήσεις υπέρ του κοινωνικού συνόλου (πυρκαγιές, θεομηνίες κλπ.), καθώς και για την πληθώρα των απλήρωτων ωρών από υπερωρίες στη διάρκεια του εργασιακού μας βίου.
o Απαίτηση καταβολής από το Δημόσιο, του συνόλου των απαιτητών χρεών/ παρανόμως εισπραχθέντων φόρων.
o       Έλεγχος και είσπραξη των οφειλομένων μισθωμάτων, ιδιαίτερα από εκμισθώσεις Υπηρεσιών του Δημοσίου.
o       Καθορισμός ουσιαστικού ανταποδοτικού τιμήματος υπέρ των Μετοχικών Ταμείων των Ε.Δ., για κάθε παραχώρηση – μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας του Ταμείου Εθνικής Άμυνας (Τ.ΕΘ.Α) και του Ταμείου Εθνικού Στόλου (Τ.Ε.Σ.) σε ΝΠΔΔ και ΟΤΑ.
o Ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών του ΥΕΘΑ για την εφαρμογή ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου διάσωσης, εξυγίανσης, ανάκαμψης, ανάπτυξης και τελικά ενοποίησης των τριών Μετοχικών Ταμείων με πλήρη εξίσωση υποχρεώσεων και δικαιωμάτων των στρατιωτικών και των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ και του Λ.Σ..
o       Άμεση μετατροπή της μείωσης των μερισμάτων και αύξησης των κρατήσεων, σε ειδική έκτακτη κράτηση υπέρ της διάσωσης των Μ.Τ., με συγκεκριμένη χρονική διάρκεια ενός έτους.
Ø       ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ πως:
o Δεν δεχόμαστε λύσεις που βασίζονται, είτε σε επιβίωση των Μετοχικών Ταμείων των Ε.Δ. με αναπνευστήρα, είτε στη λογική του «ξεροκόμματου από το τίποτα».
o Δεν δεχόμαστε τις εύκολες «δήθεν λύσεις» που συρρικνώνουν ακόμη περισσότερο τα εισοδήματά μας.
o Διεκδικούμε συμμετοχή στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και προτιθέμεθα να υπερασπίσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο τα δικαιώματά μας.
o Δεν θα δεχτούμε την εκποίηση της ακίνητης περιουσίας των Μ.Τ., της δικής μας περιουσίας.
o Δεν θα ανεχθούμε άλλη μεθοδευμένη κακόβουλη επίθεση και ύπουλα χτυπήματα κάτω από την μέση, όπως δεν θα δεχθούμε και την απραξία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας απέναντι σε τα τέτοια φαινόμενα.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ