Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΝΕΑΕΔ προς Σαχινίδη:"Είσαι ο υπουργός του ΠΕΣΑΜΕ ΕΞΩ"

22.12.2011 | 14:04
Α

Για λαϊκισμό κατηγορεί τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Φ.Σαχινίδη η ΑΝΕΑΕΔ,απαντώντας έτσι στα όσα είπε στη Βουλή για τους απόστρατους.”Η πρωταρχική και βασική υποχρέωση της Πολιτείας απέναντι στο Λαό, είναι να διαφυλάσσει την εθνική κυριαρχία και να εξασφαλίζει την ασφάλεια του. Το σε ποιό βαθμό αυτό μπορεί να εξασφαλισθεί με τα στελέχη των Ενόπλων μας Δυνάμεων σε εξαθλίωση και υπό διωγμό, είναι ένα ερώτημα, το οποίο καλείσθε να απαντήσετε”,αναφέρει η ΑΝΕΑΕΔ σε ανακοίνωσή της.

Όλη η ανακοίνωσή της ΑΝΕΑΕΔ:

“Σε νέο κρεσέντο λαϊκίστικης παραπλάνησης και παραπληροφόρησης, πιστής στο δόγμα των δήθεν προνομιούχων στρατιωτικών, προέβει ο αναπληρωτής υπουργός του «ΠΕΣΑΜΕ ΕΞΩ» κ. Φίλιππος Σαχινίδης, με την από 12-12-2011 (Αρ.Πρωτ: 158782/0092) απάντησή του σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή η Βουλευτής κ. Ελισσάβετ Βόζενμπεργκ, με βάση την από 8-10-2011 επιστολή μας προς όλους τους Βουλευτές και τα κόμματα του ελληνικού Κοινοβουλίου.
Συγκεκριμένα, ο κος Σαχινίδης, στην ως άνω απάντησή του, δηλώνει ότι η «Πολιτεία κατ' επανάληψη έχει επιφυλάξει ιδιαίτερη μεταχείριση στους στρατιωτικούς συνταξιούχους», την οποία στηρίζει στα παρακάτω:
 Στην εξαίρεση από την παρακράτηση της επιπρόσθετης εισφοράς ΕΑΣ (πρώην ΛΑΦΚΑ), καθώς και από το όριο ηλικίας των 60 ετών για την καταβολή των επιδομάτων εορτών Χριστουγέννων - Πάσχα και αδείας, όσων αποστρατεύτηκαν με πρωτοβουλία της Υπηρεσίας.
 Στη μείωση για όλους τους στρατιωτικούς συνταξιούχους κατά δύο (2) έτη του γενικού ορίου ηλικίας (αντί 55, στα 53), που αφορά την αναστολή καταβολής της σύνταξης για συνταξιούχους που εργάζονται.
 Στην εξαίρεση της μείωσης κατά 40% του ποσού της μηνιαίας κύριας σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.000€. αυτών που δεν έχουν συμπληρώσει το 55° έτος της ηλικίας τους, για όσους στρατιωτικούς συνταξιούχους αποστρατεύτηκαν αυτεπάγγελτα από την Υπηρεσία, καθώς και για όσους εξ αυτών συνταξιοδοτήθηκαν με τη συμπλήρωση τουλάχιστον τριάντα πέντε (35) ετών συντάξιμης υπηρεσίας.
Οι παραπάνω ισχυρισμοί του υπουργού βασίζονται στη γνωστή λαϊκίστικη νοοτροπία του ότι οι στρατιωτικοί αντιμετωπίζονται ως «δημόσιοι υπάλληλοι» ως προς τα δικαιώματα και ως ιδιαίτερη κατηγορία κρατικών λειτουργών ως προς τις υποχρεώσεις, με χιλιάδες απλήρωτα 8ωρα υπερωριών – υπερεργασίας, με μειωμένα συνταγματικά πολιτικά δικαιώματα και με συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα, που απλά αποκαλούνται «ειδικές». Διότι, ας μας πει ο υπουργός, σε ποια άλλη κατηγορία υπαλλήλων του στενού ή του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, σε ηλικία μικρότερη των 55 ετών, πέραν κάποιων ίσως απολύτως μεμονωμένων και ειδικών περιπτώσεων:
 Η Υπηρεσία αυτεπάγγελτα και ευδόκιμα οδηγεί κατά Νόμο και πρακτική, υπαλλήλους στην υποχρεωτική συνταξιοδότηση.
 Έχουν συμπληρωθεί τουλάχιστον 35 συντάξιμα έτη υπηρεσίας, για τα οποία έχουν καταβληθεί πλήρως και ίσως και περισσότερο οι αναλογούσες εισφορές.
 Έχουν συντάξιμες αποδοχές άνω των 1.000 €, όχι λόγω προνομίων, αλλά λόγω των άνω των 30 ετών συντάξιμων ετών για τα οποία επίσης έχουν καταβληθεί πλήρως και ίσως και περισσότερο οι αναλογούσες εισφορές.
Κατά συνέπεια, είναι σαφές ότι όλα αυτά τα μέτρα και ιδιαίτερα αυτό της μείωσης κατά 40% του ποσού της μηνιαίας κύριας σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.000€. αυτών που δεν έχουν συμπληρώσει το 55° και έχουν λιγότερα των 35 ετών συντάξιμα έτη, όπως και αυτό της αναστολής καταβολής της σύνταξης για συνταξιούχους που εργάζονται, είναι στοχευμένα κατά των στρατιωτικών. Οι όποιες δε εξαιρέσεις, είναι επικοινωνιακά προσχηματικές, διότι, αν δεν ισχύουν, θα έπρεπε να ισχύουν για οποιοδήποτε εργαζόμενο πληροί τις ίδιες προϋποθέσεις με τους στρατιωτικούς. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι «Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΙΣΩΝ» και υπό αυτή την έννοια, οι στρατιωτικοί, ως ενιαία εργασιακή και κοινωνική ομάδα, αντιμετωπίζονται επί τα χείρω άνισα ως εργαζόμενοι και ως Έλληνες πολίτες. Αυτή είναι η «ιδιαίτερη» μεταχείριση στους στρατιωτικούς που έχει κατ’ επανάληψη επιφυλάξει η πολιτεία και την οποία, μετ επιτάσεως επικαλείται ο Υπουργός.
Παράλληλα, το σύνολο των μειώσεων στις συντάξεις, σε συνδυασμό με τις κάθε μορφής πρόσθετες φορολογήσεις, έχει μειώσει τα ετήσια εισοδήματά μας σε ποσοστά που κυμαίνονται από 55% έως 65%, με αποτέλεσμα ιδιαίτερα για τους νεότερους απόστρατους, που έχουν οικογένειες με υποχρεώσεις και ανήλικα παιδιά, να αντιμετωπίζεται πρόβλημα πραγματικής επιβίωσης. Με αυτό το δεδομένο, η επί της ουσίας απαγόρευση για οποιασδήποτε μορφής εργασίας, που θα μπορούσε να στηρίξει τον απλό βιοπορισμό των οικογενειών μας, ως βασική υποχρέωση του κάθε πατέρα, μητέρας και οικογενειάρχη, μας καταδικάζει στη φτώχεια και μας στερεί αντιδημοκρατικά, αντικοινωνικά και αντισυνταγματικά και αυτό το βασικό ένστικτο της αυτοσυντήρησης.
Πέραν των ανωτέρω και με δεδομένη την εξαθλίωση στην οποία έχουμε οδηγηθεί, αισθανόμαστε την ανάγκη να καταδείξουμε ως άστοχη και ιδιαίτερα προκλητική στο κοινό μας αίσθημα, την πανηγυρική ανακοίνωση του Α/ΓΕΕΘΑ, περί της δυνατότητας που παρέχεται στους απόστρατους, από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, να φέρουν τα μετάλλια και τα παράσημα τους με την πολιτική τους ενδυμασία.
Κύριοι της στρατιωτικής και της πολιτικής ηγεσίας, μάλλον υποτιμάτε τη δική σας, τη δική μας άλλα και τη νοημοσύνη ολόκληρου του ελληνικού Λαού, πιστεύοντας ότι με τα μετάλλια, τα παράσημα και την επαναφορά της καραβάνας στα συσσίτια φτώχειας των στρατοπέδων, τονώνεται η αξιοπρέπεια και το κύρος των στρατιωτικών. Διότι με τα παράσημα στο πέτο, κανείς δεν θα σου δώσει τρόφιμα για να θρέψεις την οικογένειά σου. Εκτός αν έχετε κατά νου να επιτρέψετε και στους απόστρατους να συμμετέχουν στα συσσίτια φτώχειας που στήσατε με μόλις 1,5 €!
Η πρωταρχική και βασική υποχρέωση της Πολιτείας απέναντι στο Λαό, είναι να διαφυλάσσει την εθνική κυριαρχία και να εξασφαλίζει την ασφάλεια του. Το σε ποιό βαθμό αυτό μπορεί να εξασφαλισθεί με τα στελέχη των Ενόπλων μας Δυνάμεων σε εξαθλίωση και υπό διωγμό, είναι ένα ερώτημα, το οποίο καλείσθε να απαντήσετε”.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ