Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:Ο Αρχηγός της Αεροπορίας Στρατού στο Ισραήλ,πετάει με Apache

10.12.2011 | 00:41


O επικεφαλής της Ελληνικής Αεροπορίας Στρατού Ταξίαρχος Κώστας Μανιάτης επισκέφθηκε το Ισραήλ,δίνοντας ουσιαστική συνέχεια στην ελληνοϊσραηλινή στρατιωτική συνεργασία. Ο Έλληνας Ταξίαρχος ,πιλότος Apache ο ίδιος ,πέταξε με ισραηλινό Apache και πήρε “γεύση” από τα ισραηλινά Blackhawk χρησιμοποιώντας τον εξομοιωτή.Μαζί του κα ομάδα Ελλήνων αξιωματικών της Αεροπορίας Στρατού.O επικεφαλής της Ελληνικής Αεροπορίας Στρατού Ταξίαρχος Κώστας Μανιάτης επισκέφθηκε το Ισραήλ,δίνοντας ουσιαστική συνέχεια στην ελληνοϊσραηλινή στρατιωτική συνεργασία. Ο Έλληνας Ταξίαρχος ,πιλότος Apache ο ίδιος ,πέταξε με ισραηλινό Apache και πήρε “γεύση” από τα ισραηλινά Blackhawk χρησιμοποιώντας τον εξομοιωτή.Μαζί του κα ομάδα Ελλήνων αξιωματικών της Αεροπορίας Στρατού.


Ο επικεφαλής της Ελληνικής Αεροπορίας Στρατού επισκέφθηκε τις αεροπορικές βάσεις Ραμόν και Παλμαχίμ φιλοξενούμενος του επικεφαλής της Ισραηλινής ΠΑ Ido Nehushtan.


Ο Ταξίαρχος Μανιάτης ξεκίνησε την επίσκεψή του στην αεροπορική βάση Ραμόν,όπου και πέταξε με ισραηλινό Apache.Σύμφωνα με όσα γράφουν οι ισραηλινοί, έμεινε ενθουσιασμένος από τις δυνατότητές του. “Το χαμόγελο στο πρόσωπό του μετά την προσγείωση ήταν αδύνατο να μην το προσέξουμε”,γράφουν.

Στην αεροπορική βάση Παλμαχίμ συνεχίστηκε η επίσκεψη του Κ.Μανιάτη. Σ΄ αυτή λειτουργούν εξομοιωτές για UAV και ελικόπτερα. Μετά από μια σύντομη ξενάγηση ο Έλληνας Ταξίαρχος “πέταξε” ένα Blackhawk,στον εξομοιωτή.

Οι δύο αντιπροσωπείες συζήτησαν εκτενώς για την κοινή εκπαίδευση Ελλήνων και Ισραηλινών πιλότων ,η οποία ήδη έχει πάρει σάρκα και οστά με τις ασκήσεις που έχουν κάνει στην Ελλάδα ισραηλινοί πιλότοι με τα ελικοπτερά τους.

Ο Ισραηλινός Ταξίαρχος Barky,δήλωσε ότι “η αμυντική μας συνεργασία με την Ελλάδα έχει μεγάλη επιτυχία και οι κοινές ασκήσεις θα συνεχιστούν.Η Ελλάδα είναι μια χώρα πολύ σημαντική για εμάς.Χρησιμοποιεί περίπου τα ίδια ελικόπτερα με τα δικά μας και είναι σημαντικό να ανταλάσσουμε ιδέες και σχέδια.Έχουμε πολλά να συζητήσουμε με την ελληνική πλευρά”.Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι το θέμα των Ελληνικών Apache A τα οποία λόγω μη εκσυγχρονισμού,μένουν από το 2013, χωρίς συντήρηση από τη πλευρά της αμερικανικής Boeing. Ήδη έχει ακουστεί η σκέψη για ανάληψη αυτής της συντήρησης ίσως και του εκσυγχρονισμού από τους Ισραηλινούς.

Προφανώς αυτό το θέμα περιλαμβάνεται στα πολλά που έχουν να συζητήσουν οι δύο πλευρές.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η Πελοπόννησος μοιάζει με το Ιράν!


Ισραηλινοί πύραυλοι σε νησιά του Αιγαίου αγχώνουν τη Τουρκία 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ