Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΡΒΥΛΑ NEWS

ΑΠΟ-ΛΕ-ΛΕ ΚΑΙ ΤΡΕ-ΛΕ-ΛΕ.Τελευταίες ημέρες στο στρατό

11.10.2010 | 21:07
Η φόρμα αγγαρείας έχει ξεθωριάσει,παίρνοντας αυτή τη ...λαχανί απόχρωση που ταιριάζει άψογα με τις όχι και τόσο καλογυαλισμένες αρβύλες ,αλλά και το φθαρμένο «τζόκεϋ» καπελάκι που δίνει ένα διαφορετικό τόνο ανεμελιάς στο όλο στύλ σας. Οι λοχίες σας ζητάνε ευγενικά να κάνετε απλές δουλίτσες στο λόχο κι εσείς απαντάτε όλο νόημα «δεν προλαβαίνω,απολύομαι». Είναι σαφές ότι βρίσκεστε λίγες ημέρες πριν από το πολυπόθητο απολυτήριο.
Καλό είναι κόψεται λίγο το θριαμβευτικό υφάκι και να σταματήσετε να λέτε συνεχώς σ΄ όποιον βρίσκεται δίπλα σας, ότι απολύεστε. Το ‘χουν καταλάβει.Καλό είναι να αρχίσετε να συγκεντρώνεστε στα διαδικαστικά της απολύσεώς σας για να ξεμπερδεύεται μία ώρα αρχύτερα. Έχουμε και λέμε:
*Πρέπει να βγάλετε ακτινογραφία θώρακος σε κάποιο στρατιωτικό ή πολιτικό δημόσιο νοσοκομείο. Όπως θα θυμάστε ,σας είχαν βγάλει και μία όταν παρουσιαστήκατε, σας βρήκαν εντάξει και τώρα η ακτινογραφία απολύσεως πιστοποιεί ότι η μαμά-πατρίδα σας παραδίδει υγιείς.
*Ετοίμασε αρκετές μέρες πριν απολυθείς τις διαχειριστικές σου διαβεβαιώσεις ότι παραδίδεις ότι είχες χρεωθεί από το στρατό,δηλαδή το «λουκάνικο» που έβαζες μέσα τα πράγματά σου.
Το τελευταίο πρωϊνό στη μονάδα θα το πάρεις φορώντας πολιτικά και μετά θα περάσεις από 1ο Γραφείο της μονάδας,για να βάλεις τις πιο «γλυκές τζίφρες» της ζωής σου. Υπογράφεις για να επιβεβαιώσεις τα στοιχεία της διαμονής σου. Το χρωματάκι του απολυτηρίου σου θα είναι πράσινο ή λευκό. Όχι δεν διαλέγεις εσύ ανάλογα με το χρωματάκι που σου αρέσει. Έχει διαλέξει η υπηρεσία για σένα. Με το πράσινο να ξέρεις ότι είναι πολύ πιθανό να σε καλούν που και που για μετεκπαιδεύσεις άνευ ουσίας. Με το λευκό το πιθανότερο είναι ότι θα σας ξεχάσουν δια παντός .
Μην ξεχάσετε να παραδώσετε τη στρατιωτική ταυτότητα ,γιατί πλέον είστε πολίτες. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα και να δείτε πόσες φορές θα νοσταλγήσετε τη σκοπιά και τη στρατιωτική καζούρα, αφιλότιμοι...

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ