Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αεροδρόμιο στην Κων/πολη 120 εκατομμυρίων επιβατών κατασκευάζει η Τουρκία. 6 διάδρομοι προσγείωσης.

06.06.2012 | 11:21
 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

 

Τεράστιο αεροδρόμιο στην Κων/πολη σχεδιάζει να κατασκευάσει η κυβέρνηση Ερντογάν που διαπιστώνει πως το σημερινό αεροδρόμιο Κεμάλ Ατατούρκ δεν ανταποκρίνεται στην κίνηση των αεροσκαφών.

  Σύμφωνα με τα σχέδια που δημοσιεύει η εφημερίδα Ζaman, η κατασκευή του αεροδρομίου ενδέχεται να ξεκινήσει το 2013 και να ολοκληρωθεί το 2016 μαζί με την ολοκλήρωση της 3ης γέφυρας του Βοσπόρου.

  Το νέο αεροδρόμιο θα κατασκευαστεί στις όχθες της Μαύρης Θάλασσας στη βόρεια Κων/πολη. Θα διαθέτει 6 διαδρόμους προσγείωσης και θα εκυπηρετεί 120 εκατομμύρια επιβάτες. Το σημερινό αεροδρόμιο Κεμάλ Ατατούρκ έχει δυνατότητα εξυπηρέτησης 37 εκατομμυρίων επιβατών.

  Το έργο θα είναι αυτοχρηματοδοτούμενο. Το τεράστιο κτίριο εξυπηρέτησης επιβατών θα έχει πλάτος 350 μέτρων και μήκος 1500 μέτρων.

  Η Κων/πολη διαθέτει κι άλλο ένα αεροδρόμιο στην Ασιατική όχθη το οποίο έχει δυνατότητα εξυπηρέτησης 17 εκατομμυρίων επιβατών.

   Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κινεί την οικονομία με την κατασκευή μεγάλων έργων. Πριν από μια εβδομάδα ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός της  κατασκευής της 3ης γέφυρας στο Βόσπορο ένα έργο 2.5 δις δολαρίων.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ