Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αφγανός στρατιώτης: «Σκότωσα τους Γάλλους γιατί είδα τους Αμερικανούς να ουρούν σε πτώματα»

22.01.2012 | 23:15
Ο Αφγανός στρατιώτης που σκότωσε τέσσερις Γάλλους στρατιώτες και τραυμάτισε 15 δήλωσε ότι προέβη σε αυτήν την ενέργεια αφού είδε το βίντεο στο οποίο Αμερικανοί στρατιώτες ουρούσαν στα πτώματα Αφγανών.

"Κατά τη διάρκεια των πρώτων ανακρίσεων από Γάλλους στρατιώτες, τούς είπε ότι το έκανε εξαιτίας του βίντεο στο οποίο Αμερικανοί στρατιώτες ουρούσαν σε πτώματα" ανέφερε πηγή των δυνάμεων ασφαλείας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο δράστης είπε ότι δεν έχει καμία άμεση επαφή με τους ταλιμπάν αλλά ότι δεν τους μισεί.

Στο μεταξύ, το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί είναι εκείνος που θα αποφασίσει για μία πιθανή απόσυρση των γαλλικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν.

"Ο κ. Ζιπέ πληροφόρησε την κ. Κλίντον για τις αποφάσεις που ελήφθησαν από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 20 Ιανουαρίου: διακοπή όλων των στρατιωτικών επιχειρήσεων των γαλλικών στρατιωτικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, αποστολή του υπουργού 'Αμυνας και του επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων στο Αφγανιστάν προκειμένου να ξεκαθαρίσουν τις συνθήκες αυτής της επίθεσης και να συζητήσουν με τις αφγανικές αρχές" αναφέρει το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Από την πλευρά του ο Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι, μετά τη συνάντησή του με τον Γάλλο υπουργός 'Αμυνας Ζεράρ Λονγκέ, ανέφερε ότι η δολοφονία των τεσσάρων Γάλλων στρατιωτών ήταν μία "μεμονωμένη πράξη, η οποία δεν αντιπροσωπεύει την οργή του αφγανικού λαού".


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χίλαρι και Ζιπέ συμφωνούν να συνεχιστεί η αποστολή στο Αφγανιστάν. Βίντεο

Αφγανός στρατιώτης κατά ΝΑΤΟϊκών: Σκότωσε 4 Γάλλους, τραυμάτισε 17

Βίντεο-σοκ: Αμερικανοί πεζοναύτες ουρούν σε σορούς Αφγανών!

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ