Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αφοπλισμό των ένοπλων Αλβανών στο βόρειο Κόσοβο ζήτησε η σερβική κυβέρνηση

19.04.2012 | 13:35

Τον αφοπλισμό των Aλβανών εξτρεμιστών στο βόρειο Κόσοβο ζήτησε από το διεθνή παράγοντα ο υπουργός της σερβικής κυβέρνησης, υπεύθυνος για το Κόσοβο, Γκόραν Μπογκντάνοβιτς.
 "Η εμφάνιση ένοπλων ομάδων Αλβανών στο βόρειο τμήμα της επαρχίας δηλώνει την πρόθεση της Πρίστινας να θέσει υπό τον έλεγχό της το βόρειο Κόσοβο με βίαιες και μονομερείς ενέργειες" δήλωσε ο κ. Μπογκντάνοβιτς στο σερβικό τηλεοπτικό σταθμό Μοστ.
Ο Σέρβος υπουργός προειδοποίησε επίσης το διεθνή παράγοντα στο Κόσοβο ότι "η αναβίωση του αλβανικού εξτρεμισμού στο βορρά μπορεί να οδηγήσει στη εξάπλωση της βίας" και κατηγόρησε την κυβέρνηση Θάτσι ότι ενθαρρύνει τέτοιες ενέργειες.

Αφορμή για τις δηλώσεις αυτές στάθηκε βιντεοσκοπημένο υλικό που μετέδωσε αλβανική τηλεόραση στο Κόσοβο και που εμφανίζει ένοπλους Αλβανούς να περιπολούν στο βόρειο τμήμα του Κοσόβου, σε περιοχές όπου ο σερβικός πληθυσμό αποτελεί πλειοψηφία.

 Ο Διοικητής της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης (KFOR), στρατηγός Έρχαρντ Ντάους, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο βόρειο Κόσοβο δήλωσε ότι η κατάσταση τελεί υπό έλεγχο και ότι η αυξημένη ένταση που παρατηρείται τελευταία οφείλεται στις σερβικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 6 Μαΐου.
Ο Γερμανός στρατηγός κάλεσε την κυβέρνηση του Κοσόβου να αποφύγει κάθε ενέργεια επιβολής στο βορρά και σε συντονισμό με τη διεθνή κοινότητα να συμβάλει στις προσπάθειες για εκτόνωση της έντασης.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ