Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αφού μας πούλησαν τα όπλα τους,τώρα...μας μαλώνουν οι Ευρωπαίοι!!!

07.11.2011 | 17:30
Σύμφωνα με δημοσίευμα του “Ιντιπέντεντ” οι Έλληνες είναι ''έξαλλοι'' για τη σπατάλη σε ''άθικτα'' όπλα, όταν το ένα πακέτο λιτότητας διαδέχεται το άλλο και οι ξένοι μας ζητούν συνεχώς περικοπές.Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται ''υπάρχει ένας ελέφαντας στο δωμάτιο: το μέγεθος της εξάρτησης των γερμανικών και γαλλικών οπλοβιομηχανιών από την Ελλάδα''.

''Η Ελλάδα αγοράζει από τους Γερμανούς περισσότερα όπλα από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Ορισμένοι Ελληνες θέλουν να μάθουν γιατί η Γαλλία και η Γερμανία απαιτούν περικοπές σε συντάξεις, μισθούς και δημόσιες υπηρεσίες, τη στιγμή που επιτρέπουν να συνεχιστεί απρόσκοπτα η αγορά όπλων''. 

Αμείλικτοι είναι οι αριθμοί.

Ο αμυντικός προϋπολογισμός της Ελλάδας είναι ο μεγαλύτερος, βάσει ΑΕΠ, σε όλη την Ευρωπαική Ένωση. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Stockholm International Peace Research Institute, η χώρα μας ξόδεψε για αμυντικές δαπάνες 7,1 δις ευρώ το 2010, όταν το 2007 το ποσό ήταν 6,24 δισεκατομμύρια ευρώ.

Μάλιστα από το σύνολο της ''πίτας'' των ελληνικών εξοπλισμών για το 2010, το 58% πήγε στη Γερμανία.Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους βέβαια, πρέπει να επισημάνουμε,ότι όλα αυτά οι φίλοι,σύμμαχοι κι εταίροι τα θυμήθηκαν τώρα που μας έχουν πουλήσει όπλα δισεκατομμυρίων,πολλά από τα οποία αποδείχτηκαν άχρηστα. Και δεν είναι τυχαίο ότι το δημοσίευμα προέρχεται από Βρετανία,όπου δεν πήραν σχεδόν τίποτα απ΄ όπλα.Παράπονα κάνουν!

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ