Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αφρίν: Δεκάδες Τούρκοι στρατιώτες νεκροί και τραυματίες

16.06.2018 | 16:30
Τον τελευταίο διάστημα, σφοδρές συγκρούσεις μαίνονται στην ευρύτερη περιοχή του Αφρίν. Παρά την κατάληψη της πόλης από τα τουρκικά στρατεύματα, ο φόρος αίματος για την Τουρκία εξακολουθεί να είναι είναι μεγάλος. Σύμφωνα με αναφορές αό το πρακτορείο ειδήσεων Fars, πάνω από 15 Τούρκοι στρατιώτες και μαχητές υποστηριζόμενοι από την Άγκυρα σκοτώθηκαν από τους Κούρδους στρατιώτες στο Afrin.

Ο κουρδικός ιστότοπος Hawar ανέφερε το Σάββατο ότι κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων των Κούρδων, ένα όχημα που ανήκε στον τουρκικό στρατό εξερράγη στην οδό Kimara-Baradeh στην περιοχή Shirava του Αφρίν στο Βόρειο Aleppo, σκοτώνοντας 3 Τούρκους στρατιώτες.

Οι κουρδικές δυνάμεις πυροδότησαν επίσης ένα τεθωρακισμένο όχημα που μετέφερε Τούρκους στρατιώτες κοντά στο χωριό Khaletah στο κέντρο της Afrin.

Επίσης, ένα στρατιωτικό όχημα που μετέφερε τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις και τους συνδεόμενους μαχητές για να βοηθήσει τους τραυματίες στην έκρηξη του Khaletah καταστράφηκε από τους Κούρδους. Τουλάχιστον 12 Τούρκοι στρατιώτες και μαχητές του λεγόμενου Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) σκοτώθηκαν στην έκρηξη.

Συγκρούσεις μεταξύ του τουρκικού στρατού και των κουρδικών δυνάμεων εξακολουθούν να συνεχίζονται στο Afrin 2 μήνες μετά την κατοχή της στρατηγικής πόλης από την Άγκυρα.

Ο τουρκικός στρατός απέστειλε σχεδόν 800 μαχητές από τα τουρκικά εδάφη στην περιοχή Afrin στο βορειοδυτικό Aleppo την περασμένη Δευτέρα εν μέσω ανασφάλειας και εντάσεων στην περιοχή.

Οι επιχειρήσεις των απο την Τουρκία υποστηριζόμενων ομάδων καθώς και οι λεηλασίες των περιουσιακών στοιχείων του λαού έχουν αυξηθεί μετά από δύο μήνες κατοχής του Afrin από τα τουρκικά στρατεύματα.

Πηγή: Fars News

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ